Noodverlichting

Famostar is fabrikant van de allerhoogste kwaliteit noodverlichting en noodverlichtingsarmaturen. Onze armaturen zijn voorzien van ATS en Flash Alert™. Omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteit geven we maar liefst 10 jaar garantie op noodverlichtingsarmaturen en 8 jaar garantie op onze nieuwe accu’s. Onze armaturen zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden. Uiteraard kan je bij ons alleen duurzame led noodverlichting kopen. Ben jij benieuwd naar onze armaturen?

Goede noodverlichting is belangrijk

Noodverlichting is er om te helpen dat je ook in het donker de weg naar buiten probleemloos kunt vinden. Wanneer de stroom uitvalt en je bevindt je in een ruimte zonder ramen, dan kan je niet meer zien waar de nooduitgang is. Voor iedereen is het moeilijk om de kortste route naar de uitgang van het gebouw te vinden wanneer het pikdonker is. Duidelijke noodaanduiding is dan erg belangrijk zodat de vluchtweg direct duidelijk is en mensen veilig het pand kunnen verlaten.

Welke soorten noodverlichting zijn er?

Er zijn verschillende categorieën noodverlichtingsarmaturen. De belangrijkste zijn vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting. De vluchtrouteaanduiding bestaat uit het groene bordje met het rennende witte mannetje, wat ervoor zorgt dat de nooduitgang makkelijk vindbaar is. De vluchtwegverlichting zorgt voor voldoende licht op de vloer, 1 lux. Dit zorgt ervoor dat je goed kunt zien waar je loopt en niet struikelt of tegen andere mensen aan loopt. Vluchtwegverlichting is niet duidelijk zichtbaar in een normale situatie, maar wordt pas goed merkbaar in een noodsituatie in het geval van spanningsuitval.

Bekijk het volledige assortiment

Benieuwd naar ons productassortiment?

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichtingsarmaturen

D-Sign SPS-1 - Famostar

D-Sign SPS-1

393806
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
CELO CS VA-1 S Cinema - Famostar

CELO CS VA-1 S Cinema

392230
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
Go! PPS-1 Cinema - Famostar

Go! PPS-1 Cinema

393369
Plafond opbouw
SmartScan

Een noodverlichtingsplan op maat?

Ieder gebouw is anders en daarom zijn er zijn veel verschillende punten waar rekening mee gehouden moet worden bij het opstellen van een duidelijk noodverlichtingsplan. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan; de wet- en regelgeving, de toepassing van het gebouw, welke gebruikers er zijn en wat de complexiteit is van het gebouw.

Om te zorgen dat je aan de wetgeving voldoet helpen we je graag bij het opstellen van jouw noodverlichtingsplan. We adviseren je over de soorten en aantallen noodverlichtingsarmaturen en helpen dat je de kosten in een duidelijk overzicht krijgt. Samen dragen we zorg voor optimale veiligheid voor de gebruikers van jouw gebouw. Ook is het goed om na te denken over het centraal of decentraal installeren van de noodverlichting.

Noodverlichting bestellen?

Bekijk ons uitgebreide assortiment. Je vindt hier oplossingen voor uiteenlopende situaties, zoals; buitennoodverlichting, noodverlichting voor een verre afstand of onze universele renovatieset. Via één van de aangesloten groothandels kan je onze producten kopen. Kies voor noodverlichting led van Famostar. Het is niet alleen duurzaam, je bespaart hiermee geld, energie en onderhoudskosten.

Vragen over onze producten?

Heb je een specifieke vraag over noodverlichting? Neem een kijkje op onze kennisbank! Deze staat vol handige artikelen over de verschillende soorten, noodverlichtingseisen en over het monteren, inspecteren en onderhouden van noodverlichting.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Noodverlichtingsplan aanvragen

Hulp nodig bij het maken van je noodverlichtingsplan?

Klanten vertellen

Wat onze klanten over ons zeggen

10/10
"Wij zijn prima geholpen door Famostar. Vanaf het eerste advies gesprek tot aan de aanschaf van armaturen. Advies op maat en op locatie. Installatie van de armaturen gaat zeer makkelijk. Er is een chat over de producten nagedacht."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Christian 24-12-2021
Noodverlichting Lorentz Lyceum

Famostar zorgt voor de noodverlichting bij Lorentz Lyceum in Arnhem

Sinds augustus 2020 is het nieuwe Lorentz Lyceum in Arnhem in gebruik genomen. Het is een prachtig gebouw geworden in de Arnhemse wijk Elderveld. Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school voor havo, vwo en gymnasium en onderdeel van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Alle noodverlichting die geïnstalleerd is in het nieuwe gebouw van het Lorentz Lyceum, is geproduceerd en geleverd door Famostar. Voor dit project hebben wij ook het noodverlichtingsplan gemaakt.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales