Noodverlichting in de retail

Noodverlichting in de retail Noodverlichting voor in de retail

In de retail zijn veel verschillende soorten gebouwen

Er zijn kleine speciaalzaken, bouwmarkten, supermarkten en grote warenhuizen met meerdere verdiepingen en een diversiteit aan producten. Hoe klein of groot ook, het gaat altijd om het verleiden van het winkelende publiek. De juiste verlichting creëert sfeer en beleving waardoor de klant in de juiste stemming gebracht wordt, meer tijd in de winkel besteedt, en eerder aankopen zal doen. Noodverlichting voor retail moet hier onopvallend zijn, zodat het niet de aandacht van de producten afleidt. Daarbij is het belangrijk dat de armaturen passen bij de uitstraling van de winkel.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Famostar

Wet- en regelgeving omtrent noodverlichting binnen de retail

Noodverlichting voor retail moet voldoen aan verschillende eisen en ervoor zorgen dat het winkelend publiek en de medewerkers van de winkel of ander retail gebouw veilig en via de kortst mogelijke route het pand kunnen verlaten. De specifieke eisen voor noodverlichting worden in verschillende documenten beschreven. In dit artikel staat een uitgebreide uitleg van de wet- en regelgeving rondom noodverlichting.

Noodverlichting accu’s

Een combinatie van verbeteringen aan de accutechniek en verdere ontwikkeling in de armaturen heeft geresulteerd in het feit dat we 8 jaar accugarantie op accu’s in nieuw geleverde armaturen kunnen geven. Hiermee zijn we de eerste in de markt. De langere garantie is niet alleen een besparing in de kosten, maar is ook een verbetering in duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Op deze manier hoeft er minder vaak iets vervangen te worden en zijn er minder vaak onderhoudsmedewerkers aanwezig, wat binnen de retail een pluspunt is.

Veilig ontruimen

Binnen de retail is het vaak zo dat er medewerkers aanwezig zijn, maar ook bezoekers. Er komt veel kijken bij een veilige ontruiming van een warenhuis met medewerkers en bezoekers. Om te bekijken of het gebouw aan alle aspecten voor een veilige ontruiming voldoet hebben we een checklist samengesteld. Deze kan gebruikt worden om zelf te kijken waar nog verbeterpunten zijn voor de noodverlichtingsinstallatie. Download hier de checklist.

Design noodverlichting

In sommige retail gebouwen is uitstraling van belang. De D-Sign serie bestaat uit design armaturen. Deze serie is specifiek ontworpen voor gebouwen waar dit belangrijk is. De armaturen zijn minder opvallend aanwezig, maar voldoen nog steeds aan alle veiligheidsaspecten van goede noodverlichting.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Download de checklist veilig ontruimen

10 tips om veilig een gebouw te ontruimen.

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar projecten uit jouw branche?

Benieuwd hoe welke noodverlichting anderen in jouw branche gebruiken? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kan je foto’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.