Praxis Den Bosch

Referentie Praxis Referentie Praxis

Landelijke vervanging van noodverlichting in Praxis filialen

Dagelijks komen er vele klanten naar Praxis om hun doe-het-zelf artikelen aan te schaffen. Omdat de bouwmarkt voor de meeste mensen onbekend terrein is, is het belangrijk dat een ontruiming bij nood kalm en veilig verloopt. Praxis heeft, onder leiding van GRB Verlichtingsonderhoud, een landelijke vernieuwing van noodverlichting ingezet in alle filialen.

logo praxis

Projectinformatie

Branche
Retail
Type bedrijf
Bouwmarkt

Een grootschalig project

De noodverlichting in Praxis filialen bestond uit tl-armaturen waarvan sommige accupacks aan vervanging toe waren. “We hebben Praxis geadviseerd om in alle filialen de oude tl-armaturen te vervangen door led-armaturen”, aldus Tom Oudijk, relatiebeheerder bij GRB Verlichtingsonderhoud. Omdat het zo’n groot project is worden niet alle armaturen in één keer vervangen. “Wij vervangen de oude armaturen in het jaar dat de accupacks preventief vervangen moeten worden of als het armatuur kapot is, want nu zijn er nog veel oude armaturen in gebruik met een relatief dure accupack. Hierdoor bespaart Praxis niet alleen kosten op toekomstig energieverbruik, maar ook op de kosten van het vervangen van de accupack”, volgens Tom Oudijk.

Noodverlichting die tegen een stootje kan

In Praxisfiliaal Den Bosch is de noodverlichting al vervangen. Hier zijn armaturen uit verschillende productfamilies toegepast. Omdat dit filiaal een hoog plafond heeft is Pro Plus geïnstalleerd. Dit vluchtwegverlichtingsarmatuur is speciaal geschikt voor ophanghoogtes van 4 tot 11 meter vanwege de hoge lichtopbrengst. Ook is het vluchtwegaanduidingsarmatuur van Pro familie toegepast. Dit slagvaste en waterdichte armatuur is bestand tegen onverwarmde ruimtes, ideaal om in het buitenportaal van Praxis op te hangen.

Esthetisch en functioneel

Verder zijn er, net zoals in de andere filialen, armaturen uit de productfamilie Go! toegepast. Volgens Tom Oudijk was dit geen moeilijke keuze: “Famostar is ons huismerk. Het biedt installatiegemak, er is een snelle levertijd en de armaturen hebben 10 jaar garantie mits ze goed zijn onderhouden. Er is specifiek voor Go! gekozen omdat het een mooi, compact armatuur is die standaard is voorzien van Flash Alert™.” Deze functie zorgt ervoor dat het pictogram van de armatuur gaat flitsen in geval van nood. Hierdoor trekt de armatuur extra aandacht bij spanningsuitval, waardoor mensen sneller geneigd zijn de vluchtroute te volgen. Perfect voor een snelle en veilige ontruiming in grote gebouwen zoals de filialen van Praxis.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
logo praxis

Projectinformatie

Branche
Retail
Type bedrijf
Bouwmarkt

Toegepaste producten

De noodverlichting in Praxis filialen wordt vernieuwd. In alle filialen waarbij tl-armaturen zijn vervangen voor led-armaturen.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.