Toolbox

Wil je ook goed voorbereid zijn op vragen van jouw klanten over noodverlichting? Vraag een noodverlichting toolbox aan.

Om het niveau op het gebied van noodverlichting in je organisatie te verhogen organiseren wij toolboxen. Dit kan bij ons op locatie, maar we komen net zo graag bij jouw op locatie. We hebben gezorgd voor een interessant programma waarin we actuele wet- en regelgeving combineren met tips over veilig werken. We hebben in het programma veel praktijksituaties verwerkt.

Programma op maat

Een programma op maat is ook mogelijk, dan bepalen we samen met jou wat de inhoud moet zijn van de toolbox. Je bepaalt dus zelf welke onderwerpen aan bod komen, zodat op specifieke gebieden de kennis in jouw organisatie vergroot wordt. Enkele onderwerpen ter inspiratie:

 • Veiligheid en noodverlichting
  Noodverlichting is meer dan een armatuur. Het is een middel om veilig te kunnen ontruimen. Maar hoe zorg je nou voor een effectieve ontruiming en hoe kan een noodverlichtingsinstallatie hier optimaal aan bijdragen?
Noodverlichting toolbox
Noodverlichting toolbox Velp
 • Wet- en regelgeving
  Alle relevante wet- en regelgeving in relatie tot noodverlichting wordt behandeld, zoals het Bouwbesluit, Arbobesluit, NEN-EN 1838, NEN 1010, NEN-EN-ISO 7010. Ook het onderhoud van noodverlichting is een belangrijk onderwerp; wat zijn de wettelijke eisen en hoe voer je dit goed uit mede gebruik makend van ISSO publicatie 79?
 • Verduurzaming
  Aan de hand van een Total Cost of Ownership (TCO)-berekening wordt stilgestaan bij verduurzaming. Vragen als “Wanneer gaan we over naar led?” en “Wat is de besparing?” zijn hier van belang. De renovatieoplossingen die wij kunnen bieden zijn hierbij essentiële hulpmiddelen.
 • Installatie en onderhoud in de praktijk
  In de praktijk gaat het soms anders dan in de theorie. Daarom komen er ook herkenbare praktijkvoorbeelden aan de hand van foto’s naar voren om te laten zien hoe het niet moet, met daarbij mogelijke oplossingen.
 • Veilig werken
  Spanningsloos werken, het juiste gebruik van batterijen, beschermingsklassen van armaturen (IP en IK): een greep uit de onderwerpen die een rol spelen bij de arbeidsveiligheid rondom het installeren en onderhouden van noodverlichting.
 • Belevingsruimte
  Als de toolbox bij ons op locatie plaats vindt, is het een meerwaarde de belevingsruimte van het Kenniscentrum Noodverlichting toe te voegen aan het programma. Hier wordt ervaren wat complete duisternis tijdens een ontruiming is, maar ook wat 1 lux doet om de vluchtroute te herkennen. Het waarom van de wet- en regelgeving wordt zo ‘live’ ondervonden.

Wil je een toolbox aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales