10 augustus 2021

Verplicht vervangen van tl naar led is een feit

Verplicht vervangen van tl naar led

Het vervangen van tl-vluchtwegaanduiding voor noodverlichting led is vanaf 1 juli dit jaar een verplichting waar handhavend tegen opgetreden kan worden. Deze maatregel is onderdeel van het Energieakkoord voor duurzame groei, dat in 2013 ondertekend is door ruim 40 organisaties in samenwerking met de overheid. Het Energieakkoord heeft als doelstelling het aandeel hernieuwbare energie in 2023 op 16% en een besparing van het energieverbruik met gemiddeld 1,5% per jaar.

Verplicht vervangen van tl naar led is een feit
Verplicht vervangen tl naar led duurzaam

Energieakkoord

Het Energieakkoord, wat per 1 augustus 2019 is opgegaan in het klimaatakkoord, bestaat uit verschillende ‘erkende maatregelen’ die ons helpen bij het realiseren van de eerder genoemde doelen. Wat betreft vluchtwegaanduiding houdt het in dat armaturen van tl naar led vervangen moeten worden. Dit mag op een ‘natuurlijk moment’, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse vervanging van de tl-buisjes.

eBook Energietransitie

In ons eBook Energietransitie lees je meer over de gevolgen van de Energietransitie en wat het energieakkoord voor duurzame groei precies inhoudt.

Duurzaam met led

Bij Famostar ben je aan het juiste adres voor de vervanging van tl naar led, want wij bieden ons complete portfolio enkel in led aan. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de armatuur en 8 jaar op de accu. Je maakt dus in meerdere opzichten een duurzame keuze voor je klant. Onze led-noodverlichting biedt veel voordelen ten opzichte van tl.

Wij zetten er een paar voor je op een rijtje:

  • Geen jaarlijkse vervanging van de lichtbron. Een tl-buisje moet elk jaar vervangen worden, onze led-lichtbronnen gaan gegarandeerd 10 jaar mee. Zo bespaar je in onderhoud.
  • Er worden minder energiekosten gemaakt over de gehele levensduur van de armatuur. Onze kwalitatief hoogwaardige leds zijn maar liefst 75% energiezuiniger.
  • De accu in de armatuur is duurzamer. Door de lagere warmteontwikkeling van led kan er een minder milieubelastende accutechnologie toegepast worden, namelijk NiMH. Wil je meer weten over verduurzaming in accutechnologie voor noodverlichting? Download hier de whitepaper.
Verplicht vervangen van tl naar led besparen
Verplicht vervangen tl naar led renovatieset

Vervanging bij renovatieprojecten

De keuze van tl naar led is voor nieuwbouw gemakkelijker dan bij renovatieprojecten. Er zijn dan vaak geen nieuwe tegels voorhanden of er is een kleurverschil in de plafondpanelen. Ook zijn led-armaturen een stuk compacter, waardoor de opening die een tl-armatuur achterlaat te groot is.

Universele renovatieset

Bij Famostar bieden wij dé oplossing met onze universele renovatiesets; waarmee elk gangbaar ingebouwd tl-armatuur gemakkelijk vervangen kan worden door een led variant. In de bestaande opening van de plafondtegel kan een montageplaat geplaatst worden waar onze led-armaturen perfect in passen. De afdekplaat zorgt voor een goede afdekking van de opening die het oude tl-armatuur achter laat. Zo kun je op elke plek vervangen, ook als er een ander merk is geïnstalleerd.

Hoeveel bespaar ik met tl naar led?

Een argument dat vaak wordt gebruikt tegen het vervangen van de tl-noodverlichting is dat er geen budget beschikbaar is. Een investering in onze led-armaturen is meestal binnen vijf jaar al terugverdiend, aanschafkosten en installatie meegerekend! Dat kan door de lage energiekosten van onze led-armaturen, het feit dat de lichtbron niet meer jaarlijks hoeft te worden vervangen en de lange (gegarandeerde) levensduur van de accu van maar liefst 8 jaar. Daarnaast krijg je op ons gehele assortiment 10 jaar garantie op de armatuur. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare, goed werkende noodverlichtingsinstallatie.

TCO-Tool

Nog steeds niet overtuigd? Vraag dan TCO (Total Cost of Ownership ) tool aan. Je vult hier de gegevens van je specifieke situatie in. Denk aan het aantal armaturen en de energiekosten. De TCO tool berekent vervolgens automatisch hoeveel je bespaart bij de overstap naar led noodverlichting van Famostar.

Besparen met led

Aanvragen TCO-tool

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt de tool via de mail.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Download eBook Energietransitie

Wil je meer weten over de Energietransitie en de Klimaatwet?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Dim-armaturen-3

Dim-armaturen in informele omgevingen

Onopvallende noodverlichting met Dim armaturen.
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales