Noodverlichting in het onderwijs

Noodverlichting voor het onderwijs Noodverlichting in het onderwijs

Goede concentratie in het onderwijs is essentieel om efficiënt te kunnen leren

Effectieve verlichtingsoplossingen zorgen voor een groter concentratievermogen in klaslokalen en collegezalen. Noodverlichting voor het onderwijs en in het bijzonder noodverlichting voor scholen vraagt om specifieke eigenschappen, welke afhankelijk zijn van de ruimte waarin het gebruikt wordt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een sporthal, receptie, collegezaal of docentenkamer.

Scholen beschikken vaak over meerdere gebouwen. Om het beheer en onderhoud van de noodverlichting in alle gebouwen makkelijk en overzichtelijk te maken hebben we SmartScan voor noodverlichting ontwikkeld. Dit is een draadloos beheersysteem voor noodverlichting wat vanaf elk device ingezien kan worden.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting op basisscholen

Onderhoud van noodverlichting

Bij onderhoud voor noodverlichting komt veel kijken. Om dit makkelijker te maken hebben we in april 2020 het draadloze beheersysteem SmartScan geïntroduceerd. Vanuit het systeem komt automatisch een notificatie wanneer één van de armaturen een storing heeft. Op deze manier wordt de noodverlichtingsinstallatie nog betrouwbaarder wat in het onderwijs extra belangrijk is. Meer over noodverlichting vind je in de Kennisbank van het Kenniscentrum Noodverlichting. Download de whitepaper over slimme noodverlichting va de button hiernaast.

Noodverlichting voor universiteiten en hogescholen

Op een universiteit komen dagelijks veel jonge mensen samen. Er zijn verschillende grote en kleinere ruimtes met lange gangen die de ruimtes met elkaar verbinden. Jonge mensen zijn zelf in staat om de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te vinden, maar het is wel van belang dat deze duidelijk aangegeven is. Hiervoor gebruiken we vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting.

Noodverlichting in sporthallen en kleedkamers

In het onderwijs wordt er vaak gebruik gemaakt van een sporthal of fitness met kleedruimtes. Speciaal voor deze ruimtes hebben we robuuste, slagvaste armaturen ontwikkeld. Onze Pro serie is hier uitermate voor geschikt. Optioneel hebben we ook beschermkorven voor deze armaturen, zodat ze niet stuk gaan als er bijvoorbeeld met een bal tegenaan geschopt wordt in de sporthal.

Noodverlichting voor basisscholen

Basisscholen zijn een belangrijk deel van het onderwijs. Er komen veel jonge kinderen samen op een basisschool welke in het geval van een noodsituatie begeleiding nodig hebben van goed geïnstrueerde en getrainde medewerkers bij het vinden van de dichtstbijzijnde nooduitgang naar de openbare weg. Een duidelijke noodverlichtingsinstallatie welke de aandacht trekt helpt hierbij en zorgt voor een veilige situatie in geval van een ontruiming van het gebouw.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Download de SmartScan whitepaper

Alles over slimme noodverlichting.

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar projecten uit jouw branche?

Benieuwd hoe welke noodverlichting anderen in jouw branche gebruiken? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kan je foto’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.