Flash Alert Technology

Flash Alert™ Technology zorgt ervoor dat een pictogram periodiek feller oplicht in nood. Door deze flitsfunctie trekt het pictogram extra aandacht bij spanningsuitval, waardoor mensen sneller geneigd zijn de vluchtroute naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te herkennen en te volgen. De luminantie blijft te allen tijde minimaal 2 cd/m², conform NEN-EN 1838.

Flitslicht trekt extra aandacht

Bij de ontwikkeling van deze technologie hebben wij ons gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat heeft aangetoond dat een flitslicht extra aandacht trekt. De attentiewaarde van een licht dat met een zekere regelmaat in verschillende sterktes brandt, ligt namelijk een stuk hoger dan een continu brandend licht. Door de verandering in lichtsterkte krijgt het brein namelijk een extra impuls.

Dit heeft ervoor gezorgd dat een flitsend licht op verschillende manieren wordt ingezet om aandacht te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het geven van grootlicht in uw auto om andere bestuurders te waarschuwen. En nu is het dus mogelijk om mensen een extra signaal te geven bij het vluchten in een noodsituatie.

Famostar vluchtwegaanduiding uitgerust met Flash Alert™

Flash Alert™ is toegepast in al onze actuele families met vluchtwegaanduiding. U herkent deze functie door het volgende icoon:

Famostar Flash Alert

John Lammerts
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met John

Meer weten over Flash Alert?

In onze Kennisbank vind je meer informatie over dit onderwerp.

10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Klanten vertellen

Wat onze klanten over ons zeggen

10/10
"Ik persoonlijk werk veel met Famostar. Mijn ervaring is dat de producten zeer betrouwbaar zijn. En mocht het een keer gebeuren. Dan heb je nog de 10 jaar garantie . Ook vind ik de extra service en advies zeer prettig ."
Zou je ons aanbevelen? Ja
danny 05-07-2021

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales