Flash Alert Technology

Flash Alert™ Technology zorgt ervoor dat een pictogram periodiek feller oplicht in nood. Door deze flitsfunctie trekt het pictogram extra aandacht bij spanningsuitval, waardoor mensen sneller geneigd zijn de vluchtroute naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te herkennen en te volgen. De luminantie blijft te allen tijde minimaal 2 cd/m², conform NEN-EN 1838.

Flitslicht trekt extra aandacht

Bij de ontwikkeling van deze technologie hebben wij ons gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat heeft aangetoond dat een flitslicht extra aandacht trekt. De attentiewaarde van een licht dat met een zekere regelmaat in verschillende sterktes brandt, ligt namelijk een stuk hoger dan een continu brandend licht. Door de verandering in lichtsterkte krijgt het brein namelijk een extra impuls.

Dit heeft ervoor gezorgd dat een flitsend licht op verschillende manieren wordt ingezet om aandacht te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het geven van grootlicht in uw auto om andere bestuurders te waarschuwen, maar nog meer de signalering op auto’s van de hulpverleningsdiensten Politie, Ambulance en Brandweer. En nu is het dus mogelijk om mensen een extra signaal te geven bij het vluchten in een noodsituatie door spanningsuitval.

Famostar vluchtwegaanduiding uitgerust met Flash Alert™

Flash Alert™ is toegepast in al onze actuele families met vluchtwegaanduiding. U herkent deze functie door het volgende icoon:

Famostar Flash Alert

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over Flash Alert?

In onze Kennisbank vind je meer informatie over dit onderwerp.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales