Noodverlichting voor zorg en welzijn

Noodverlichting binnen de zorg Noodverlichting binnen de zorg

Noodverlichting in de zorg

Een zorginstelling is vaak een complexe organisatie met verschillende eisen op het gebied van licht en veiligheid. De juiste lichtsterkte en kleurtemperatuur bieden patiënten en bezoekers een comfortabel gevoel. Functioneel licht zorgt ervoor dat het medische personeel zich goed kan concentreren tijdens haar werkzaamheden. Noodverlichting zorgt voor de kortste route naar buiten in geval van spanningsuitval bij een noodsituatie. Zo kunnen de werknemers, bezoekers en zieken veilig en snel het pand verlaten.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting in een ziekenhuis

Noodverlichting in een ziekenhuis

In een ziekenhuis verblijven veel mensen met een beperkte zelfredzaamheid. Voor deze mensen is het extra belangrijk dat de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang duidelijk is aangegeven en dat de noodverlichting in orde is, zodat ook mensen die zorg nodig hebben snel via de kortste route naar buiten kunnen. Ook de hoeveelheid medisch personeel en de vele tijdelijke bezoekers moeten de route naar de openbare weg in een noodsituatie makkelijk en snel kunnen vinden. Er is vaak een overvloed van bewegwijzering naar de verschillende afdelingen. De vluchtrouteaanduiding moet hiertussen altijd goed zijn te herkennen en volgen.

Noodverlichting in een verzorgingshuis

In een verzorgingshuis zijn, net als in een ziekenhuis, veel mensen met een beperkte mobiliteit en zelfredzaamheid. Duidelijke vluchtwegaanduiding is hier heel belangrijk. De bewoners van het verzorgingshuis, tijdelijke bezoekers en het zorgpersoneel moeten in één keer de dichtstbijzijnde nooduitgang kunnen vinden en buiten uitkomen en niet hoeven zoeken naar de bordjes. De vluchtroute eindigt altijd pas buiten op de openbare weg.

Noodverlichting eisen

Er zijn drie verschillende bronnen waar naar gekeken moet worden bij het bepalen van de eisen in noodverlichting zorg. Dit zijn het Bouwbesluit, de NEN en de Arbowet. Hier hebben we eerder een artikel over geschreven. Lees in dit artikel alles over de eisen rondom noodverlichting.

Noodverlichting in parkeergarages

Bij een grote zorginstelling zoals een ziekenhuis is vaak een parkeergarage aanwezig. Ook hier moet een goede noodverlichting installatie aanwezig zijn. Voor parkeergarages geldt aparte regelgeving. In dit artikel staat duidelijk omschreven wat de regelgeving is omtrent noodverlichting in parkeergarages.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Download de checklist veilig ontruimen

10 tips om veilig een gebouw te ontruimen.

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar projecten uit jouw branche?

Benieuwd hoe welke noodverlichting anderen in jouw branche gebruiken? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kan je foto’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.