Vluchtwegaanduiding

Met vluchtwegaanduiding wordt er voor gezorgd dat mensen bij spanningsuitval zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde vluchtroute kunnen vinden. De vluchtwegaanduiding moet dan goed opvallen en natuurlijk absoluut betrouwbaar zijn. Door de handige functies die ontwikkeld zijn door Famostar werkt de vluchtwegaanduiding optimaal en valt zelfs extra op als dit nodig is.

Wat is vluchtwegaanduiding?

Vluchtwegaanduiding is de meest zichtbare en herkenbare vorm van noodverlichting. Deze is te herkennen aan de verlichte pictogrammen die je op de vluchtroute en boven de (nood-)uitgang ziet hangen. De vluchtwegaanduiding geeft de kortste vluchtroute naar buiten aan, naar een veilige plaats. Je herkent ze aan de groene kleur en de pictogrammen die eenduidig de kortste route naar de (nood-)uitgang geven. De wettelijke verplicht aanwezige vluchtwegaanduiding is altijd verlicht. In de regel zijn het intern verlichte armaturen. Vluchtwegaanduiding vind je altijd in combinatie met vluchtwegverlichting die er voor zorgt dat de route net voldoende verlicht is om obstakels te kunnen zien en niet te struikelen. In combinatie met de vluchtwegaanduiding kunnen mensen het gebouw op een veilige manier verlaten bij spanningsuitval.

Altijd een oplossing

In ons assortiment van vluchtwegaanduiding hebben we een aantal armaturen zoals de bijna altijd geschikte GO!. De D-Sign armatuur is te gebruiken in de meer chiquere gebouwen. Moet het robuuster, of waterdicht? Dan hebben we Pro serie. Werk je in een bedrijf met gevaarlijke, explosieve stoffen? Dan bieden we een explosionproof armatuur aan. Voor grote hallen zoals  magazijnen en distributiecentra met jun grote afstanden hebben we een speciaal armatuur: de HiVision.

Bekijk het volledige assortiment

Benieuwd naar ons productassortiment?

Vluchtwegaanduiding 8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Vluchtwegaanduiding 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Voorbeelden van vluchtwegaanduiding

Go! PPA-1 C - Famostar

Go! PPA-1 C

391864
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
D-Sign SPS-1 C - Famostar

D-Sign SPS-1 C

393809
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
HiVision WP-230 - Famostar

HiVision WP-230

392862
Plafond opbouw, Wand opbouw
Afhankelijk van noodverlichtingscentrale

Wat is het doel van vluchtwegaanduiding?

Als de spanning uitvalt wordt het donker… maar kun je via de vluchtwegaanduiding en vluchtwegverlichting veilig de nooduitgang vinden. De nooduitgang wordt gemarkeerd door de vluchtwegaanduiding. Op die manier kun je een gebouw altijd op een veilige manier verlaten. De vluchtwegverlichting zorgt voor vervangende verlichting.

Weten welke vluchtwegaanduiding je precies nodig hebt?

Wil je weten hoeveel en welke noodverlichting je nodig hebt om je gebouw veilig te maken? Hierin denken we graag met je mee. Ook geven we advies over de te gebruiken verlichting.  We houden hierbij rekening met de wet- en regelgeving die gelden en het gebruik van het gebouw. Zo zorgen we voor optimale veiligheid.

Linda Peters
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Linda

Noodverlichtingsplan aanvragen

Hulp nodig bij het maken van je noodverlichtingsplan?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Vluchtwegaanduiding

Famostar noodverlichting bij De Hallen

In februari 2015 werd de metamorfose van het noemenswaardige project De Hallen in Amsterdam afgerond. Dit immense complex gelegen in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West werd in twee jaar tijd omgebouwd tot cultureel centrum bestaande uit diverse horeca, een bibliotheek, bioscoop, tv-studio’s en ambachtencentrum. Bij deze renovatie werd ook de led-noodverlichting van Famostar toegepast welke in lijn ligt met de duurzame en architectonische uitstraling van de locatie.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales