Amadeus Lyceum

Amadeus Lyceum Amadeus Lyceum

Het Amadeus Lyceum kiest voor een onderhoudsarme, veilige en duurzame noodverlichtingsinstallatie

Het Amadeus Lyceum in Vleuten is een middelbare school voor vmbo-TL, havo, atheneum en gymnasium, met veel aandacht voor creativiteit. Het onderwijs op het Amadeus Lyceum is anders dan op veel andere middelbare scholen. Het (cultuur) onderwijs wat wordt aangeboden is gericht op het stimuleren van creativiteit en nieuwsgierigheid. De school is opgericht in 2006 en telt inmiddels ruim 2000 leerlingen.

Logo Amadeus Lyceum

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
Middelbare school
Adres
Burchtpoort 3
Postcode
3452 MD
Plaats
Vleuten

Renovatie van noodverlichtingsinstallatie

De noodverlichtingsinstallatie van het Amadeus Lyceum was bijna 16 jaar oud en toe aan vervanging. Verweij Elektrotechniek heeft de opdracht gekregen om een advies uit te brengen aan het Amadeus Lyceum, dit was in opdracht van gemeente Utrecht. De wens van de opdrachtgever was zo min mogelijk onderhoud om verstoringen van lessen te voorkomen. Daarnaast wilde de opdrachtgever de zekerheid van een altijd goed functionerende noodverlichtingsinstallatie. Jacco Slotboom is de projectleider geweest van deze opdracht en heeft noodverlichting van Famostar voorzien van het SmartScan systeem geadviseerd. In de video legt Jacco uit wat hij bijzonder vindt aan dit project.

Noodverlichting met SmartScan

SmartScan is een draadloos beheersysteem voor noodverlichting. Met SmartScan is de status van de noodverlichting altijd inzichtelijk, en je hebt hiermee op de meest eenvoudige manier meteen een logboek beschikbaar in de cloud. Resultaten van testmomenten zijn altijd inzichtelijk, ook de resultaten van testen die in het verleden zijn gedaan. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele storingen, ook deze worden meteen geregistreerd en vastgelegd in het logboek. Dit systeem is juist geschikt voor scholen, omdat onderhoud veel beter gepland kan worden. Als een school meerdere locaties heeft dan helpt het SmartScan systeem om op een efficiënte manier het onderhoud te plannen van de noodverlichtingsinstallatie. Daarnaast zorgt de 8 jaar accugarantie ervoor dat onderhoud tot een minimum beperkt wordt. Elk jaar moet er een visuele inspectie gedaan worden en verder zorgt het SmartScan systeem ervoor dat een defect aan een armatuur direct gemeld wordt.

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar het eindresultaat van dit mooie project? Bekijk dan de video, deze staat onderaan deze referentie.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Famostar
Logo Amadeus Lyceum

Projectinformatie

Branche
Onderwijs
Type bedrijf
Middelbare school
Adres
Burchtpoort 3
Postcode
3452 MD
Plaats
Vleuten

Toegepaste producten

Bij dit project zijn de Go! en de CELO gebruikt voor in het schoolgebouw. De Pro is geïnstalleerd in de fietsenstalling en in de sportzaal. De D-Sign is opgehangen in het theater.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.