Type noodverlichting

Er zijn verschillende soorten en typen noodverlichting. Soorten noodverlichting zijn bijvoorbeeld op- of inbouwversies of tl- of noodverlichting led. Typen noodverlichting zijn de vluchtrouteaanduiding, vluchtwegverlichting en anti-paniekverlichting. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende type noodverlichting die er zijn.

Explosionproof noodverlichting

Naast deze drie typen noodverlichting is er ook nog verlichting voor werkplekken met verhoogd risico. Dit is een totaal aparte categorie, omdat het speciale functies van de noodverlichting vraagt. Bij Famostar hebben we hiervoor de Explosionproof armaturen. Dit zijn explosieveilige led-armaturen voor in risicovolle ruimtes waar met brandbare stoffen of gassen gewerkt wordt. Hierdoor kan een explosieve atmosfeer ontstaan. Risicovolle ruimtes zijn bijvoorbeeld laboratoria of chemische fabrieken.

Op- en inbouwarmaturen

Voor een aantal productfamilies hebben we op- en inbouw armaturen, zoals bijvoorbeeld bij de CELO en de Go! Omdat het afhankelijk is van hoeveel ruimte er is voor een armatuur of er in- of opbouw gekozen wordt, kan gekozen worden voor een van deze opties.

Tl- en led-armaturen

Bij Famostar hebben we alleen nog maar led-armaturen in het assortiment. Heeft jouw gebouw nog tl-armaturen? Je kunt direct je CO2 footprint verlagen met het vernieuwen van je noodverlichtingsinstallatie door te kiezen voor led-noodverlichting. De CO2 footprint van tl-noodverlichting is over 10 jaar bijna 10 keer hoger dan van led-noodverlichting. Hierdoor heeft overstappen heeft dus direct effect op het verkleinen van je CO2 footprint.

Bekijk het volledige assortiment

Benieuwd naar ons productassortiment?

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Vluchtrouteaanduiding

Goede vluchtrouteaanduiding zorgt er voor dat mensen de dichtstbijzijnde vluchtroute zo snel mogelijk kunnen vinden in geval van nood. Het gaat hier om de groene bordjes. Vluchtrouteaanduiding moet daarom opvallen en moet volledig betrouwbaar zijn.

Vluchtwegverlichting

Met vluchtwegverlichting zorgen we ervoor dat vluchtwegen en obstakels, hoogteverschillen of richtingsveranderingen op de vluchtroute zichtbaar blijven tijdens een noodsituatie waarin de spanning uitvalt. Op deze manier kan men veilig en gecontroleerd het gebouw verlaten.

Anti-paniekverlichting

Anti-paniekverlichting dient ervoor dat een groep mensen veilig een ruimte kan verlaten op het moment dat de stroom uitvalt en er geen licht meer is. In het donker zoeken naar een deur geeft vaak onveilige situaties en veroorzaakt paniek bij mensen.

Noodverlichting voor buiten

De vluchtroute stopt niet bij de buitendeur, daarom is het belangrijk dat ook aan de buitenzijde van het pand verlichting hangt (noodverlichting voor buiten). Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trappenhuis aan de buitenkant van een pand. Om op elke verdieping het pand veilig te kunnen verlaten heb je hier als het donker is zeker verlichting nodig. De uiteindelijke vluchtroute stopt pas op de openbare weg op een veilige plek. Waardoor het dus kan zijn dat er ook verder op het terrein nog verlichting aangebracht dient te worden.

Bij Famostar hebben we voor buiten de Nightlife. Dit is beveiligingsverlichting wat gecombineerd kan worden met noodverlichting. De Nightlife is een robust armatuur met een temperatuurbereik van -20 tot +40 graden celcius en een ventilatiesysteem wat condensvorming tegengaat en minimaliseert.

Type noodverlichting

Heb je hulp nodig bij het maken van jouw noodverlichtingsplan? We helpen je graag verder! Hiernaast kun je een aanvraag indienen.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Noodverlichtingsplan aanvragen

Hulp nodig bij het maken van je noodverlichtingsplan?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales