Vluchtwegverlichting

Met vluchtwegverlichting zorgen we ervoor dat vluchtwegen en obstakels, hoogteverschillen of richtingsveranderingen op de vluchtroute zichtbaar blijven tijdens een noodsituatie waarin de spanning uitvalt. Op deze manier kan men veilig en gecontroleerd het gebouw verlaten.

Vluchtwegverlichting of vluchtrouteverlichting?

Vluchtwegverlichting wordt ook wel vluchtrouteverlichting genoemd. Het gaat hier om dezelfde verlichting. Vluchtwegverlichting staat niet permanent aan, maar gaat alleen aan in geval van een noodsituatie waarbij er sprake is van spanningsuitval. In een normale situatie is het dus weinig zichtbaar en heel onopvallend. Vluchtwegverlichting zorgt voor net voldoende licht om te zien waar je loopt in bijvoorbeeld een lange gang of trappenhuis

Voor elke situatie een oplossing

Met ons assortiment noodverlichting hebben we voor elke situatie een oplossing. In het assortiment vluchtwegverlichting hebben we bijvoorbeeld de meest gekozen CELO voor binnen en de Nightlife voor buitenverlichting. De vluchtweg eindigt namelijk niet bij de nooduitgang, maar buiten op de openbare weg. Naast de armaturen specifiek voor vluchtwegverlichting hebben we ook gecombineerde armaturen. In verschillende productlijnen hebben we onze 2-in-1 noodverlichting toegevoegd. Vluchtrouteaanduiding gecombineerd met vluchtwegverlichting. Zo kunnen er veel armaturen uitgespaard worden.

Bekijk het volledige assortiment

Benieuwd naar ons productassortiment?

Vluchtwegverlichting 8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Vluchtwegverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Voorbeelden van vluchtwegverlichtingsarmaturen

CELO CW VPD-1 - Famostar

CELO CW VPD-1

393281
Wand opbouw
Dali
CELO CS VA-1 S Cinema - Famostar

CELO CS VA-1 S Cinema

392230
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
Pro VPS-1 - Famostar

Pro VPS-1

393371
Plafond opbouw
SmartScan
Go! PPA-1 C - Famostar

Go! PPA-1 C

391864
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem

Wat is het doel van vluchtwegverlichting?

We staan er niet vaak bij stil, maar weet jij de weg naar de nooduitgang als alle verlichting is uitgevallen? Vluchtwegverlichting zorgt dat je veilig de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang kunt volgen, waar vluchtwegaanduiding de nooduitgang markeert. Op die manier kun je een gebouw altijd op een veilige manier verlaten. Wanneer de verlichting in een omgeving uitvalt, zorgt de noodverlichting voor vervangende verlichting en routeaanduiding. Vluchtwegverlichting beschikt dus over een eigen energievoorziening. Deze vervangende verlichting heeft een minimale lichtsterkte van 1 Lux, gemeten op de vloer. Dit kun je vergelijken met maanlicht, dus voldoende om de zichtbaarheid van de vluchtweg te garanderen.

Weten welke vluchtwegverlichting je precies nodig hebt?

Wil je weten hoeveel en welke noodverlichting je nodig heeft om je gebouw veilig te maken? We denken graag met je mee en geven advies over de te gebruiken verlichting. Hierbij houden we rekening met de wet- en regelgeving die gelden en het gebruik van het gebouw. Zo zorgen we voor optimale veiligheid.

Linda Peters
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Linda

Noodverlichtingsplan aanvragen

Hulp nodig bij het maken van je noodverlichtingsplan?

Klanten vertellen

Wat onze klanten over ons zeggen

10/10
"Wij zijn prima geholpen door Famostar. Vanaf het eerste advies gesprek tot aan de aanschaf van armaturen. Advies op maat en op locatie. Installatie van de armaturen gaat zeer makkelijk. Er is een chat over de producten nagedacht."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Christian 24-12-2021
Vluchtwegverlichting bij De Hallen

Famostar noodverlichting bij De Hallen

In februari 2015 werd de metamorfose van het noemenswaardige project De Hallen in Amsterdam afgerond. Dit immense complex gelegen in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West werd in twee jaar tijd omgebouwd tot cultureel centrum bestaande uit diverse horeca, een bibliotheek, bioscoop, tv-studio’s en ambachtencentrum. Bij deze renovatie werd ook de led-noodverlichting van Famostar toegepast welke in lijn ligt met de duurzame en architectonische uitstraling van de locatie.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales