SmartScan noodverlichting

SmartScan is een revolutionair draadloos systeem dat het de gebruiker mogelijk maakt alle Famostar noodverlichting online en centraal te monitoren. De interface toont de status van alle armaturen in één overzicht of tot op elk individueel armatuur.

Efficiënt en effectief onderhoud van noodverlichting

Als eigenaar/werkgever/gebouwbeheerder toon je met SmartScan eenvoudig aan dat je aan de (zorg-)plicht voldoet op het gebied van noodverlichting. Daarnaast is het correct functioneren van de noodverlichtingsinstallatie geheel inzichtelijk doordat de status dagelijks automatisch doorgegeven wordt per e-mail en gegevens altijd inzichtelijk zijn. Door de status updates kan onderhoud beter worden gepland en blijven storingen niet onopgemerkt tot de volgende test of inspectieronde. Ook is het herstel van een defect online terug te vinden en zijn de details te achterhalen via het digitale log. De beveiligde webapplicatie is vanaf elke gewenste plaats en via elk device in te zien.

Geen extra bekabeling nodig

In geval van verbouwingen, functiewijzigingen of uitbreidingen van gebouwen kunnen armaturen verplaatst of bijgeplaatst worden zonder extra bekabeling, en dus ook zonder extra kosten. Daarnaast is integratie met een gebouwbeheersysteem mogelijk, maar niet noodzakelijk. In vergelijking met andere (bedrade) beheersystemen zoals DALI liggen de kosten van draadloze monitoring lager. En dat met dezelfde bedrijfszekerheid als van reguliere decentraal gevoede armaturen! U bent niet meer alleen afhankelijk van het correct functioneren van de armaturen, de constante aanwezigheid van de netspanning en de inspectiediscipline. Het systeem bewaakt zichzelf. Dat is een veilige gedachte.

De voordelen van SmartScan noodverlichting

SmartScan noodverlichting

Download de SmartScan whitepaper

Wil je meer informatie over slimme noodverlichting en SmartScan?

Waarom SmartScan?

Hoe werkt SmartScan?

SmartScan noodverlichting

D-Sign SPS-1 C Cinema - Famostar

D-Sign SPS-1 C Cinema

393829
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
CELO CI VS-1 S Cinema - Famostar

CELO CI VS-1 S Cinema

393356
Plafond inbouw
SmartScan
Pro WPS-1 - Famostar

Pro WPS-1

393372
Wand opbouw
SmartScan
Go! WPS-1 - Famostar

Go! WPS-1

393367
Wand opbouw
SmartScan

Hoe werkt het SmartScan systeem?

Alle SmartScan noodverlichting armaturen zijn via een mesh-netwerk gekoppeld aan de gateway. De gateway zendt de verzamelde gegevens van elk individueel noodverlichtingsarmatuur middels een beveiligd gsm-datasignaal naar de webserver. Vervolgens kunt u de status van het systeem als totaal of van elk individueel armatuur middels een beveiligde applicatie in de cloud altijd en overal, en met elk gewenst device terugvinden.

Het systeem maakt gebruik van de licentievrije 868 MHz-frequentieband voor het versturen van signalen. Het doordringende vermogen van het draadloze signaal is veel groter dan van andere veelgebruikte draadloze signalen. Voor monitoring van noodverlichtingsarmaturen is de 868 MHz-frequentieband daarom veel aantrekkelijker.

In Groot Brittannië al meer dan 900 SmartScan systemen in gebruik

Het draadloze besturings- en managementsysteem SmartScan is ontwikkeld door Thorlux en wordt in Groot Brittannië al vele jaren toegepast. Onder andere BMW Group en Unilever maken gebruik van SmartScan. Het systeem heeft zichzelf dus al bewezen en er is veel praktijkervaring mee.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Download de SmartScan folder

Wil je weten hoe SmartScan het werk als installateur makkelijker maakt?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

SmartScan noodverlichting bij Brusche Elektrotechniek

In het nieuwe onderkomen van Brusche aan de Twentepoort West 29 te Almelo zijn de nieuwste technieken toegepast waaronder het nieuwe Famostar SmartScan systeem. Het was voor Brusche vanzelfsprekend om voor SmartScan te kiezen, zeker gezien de voortschrijdende techniek in de E-branche in combinatie met het verhuizen naar een nieuw onderkomen in Apeldoorn.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales