Brusche Elektrotechniek

Referentie Brusche elektrotechniek Referentie Brusche elektrotechniek

SmartScan noodverlichting bij Brusche Elektrotechniek: als eerste installateur van Nederland

In het nieuwe onderkomen van Brusche aan de Twentepoort West 29 te Almelo zijn de nieuwste technieken toegepast waaronder het nieuwe Famostar SmartScan systeem. SmartScan is een draadloos noodverlichting beheersysteem waarmee alle Famostar noodverlichtingsarmaturen centraal, vanuit elk punt, gemonitord kunnen worden. Het SmartScan systeem geeft voor Brusche het grote voordeel dat de noodverlichting altijd actueel is en eventuele storingen aan armaturen automatisch doorgegeven worden aan de technische dienst. Zo kunnen deze zo spoedig mogelijk opgelost worden. Een ander voordeel is dat het bijhouden van een logboek wat gevraagd wordt vanuit het Bouwbesluit Artikel 1.16 automatisch wordt uitgevoerd door het systeem. Dit hoeft dus niet meer met de hand bijgehouden te worden en een uitdraai is zo gemaakt.

Brusche elektrotechniek

Projectinformatie

Branche
Elektrotechniek
Type bedrijf
Installateur
Adres
Twentepoort West 29
Postcode
7609 RD
Plaats
Almelo

Voorop lopen met nieuwe technieken

Het was voor Brusche vanzelfsprekend om voor SmartScan te kiezen, zeker gezien de voortschrijdende techniek in de E-branche in combinatie met het verhuizen naar een nieuw onderkomen in Apeldoorn. Brusche heeft in haar nieuwe project, het Plastchem te Hardenberg, ook gekozen voor het Famostar SmartScan noodverlichting beheersysteem. Dit project wordt later dit jaar opgeleverd en geeft Brusche het voordeel dat het inspecteren en onderhouden van de noodverlichtingsinstallatie via het SmartScan systeem efficiënt en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Het zorgt ervoor dat de armaturen up-to-date zijn en er wordt automatisch een logboek bijgehouden.

Eenvoudige installatie

Het installeren van de SmartScan armaturen is voor Brusche net zo eenvoudig als het installeren van Famostar ATS armaturen, het aansluiten van de armatuur en de gateway op een 230 V voeding zijn bekende werkzaamheden voor de installateur. Het engineren in Autocad, de portal inrichten en het in bedrijf stellen van het smartsysteem wordt verzorgd door Famostar.

Noodverlichtingsoplossingen

In het fraaie nieuwe pand van Bruchse Elektrotechniek is er veel aandacht besteed aan de verlichtings- en noodverlichtingsoplossingen vertelt John Lammerts, accountmanager bij Famostar. Voor de vluchtwegaanduiding is er gekozen voor een inbouwvariant uit de Go!-serie. Inbouwarmaturen uit de bekende CELO-serie zorgen voor de juiste verlichtingssterkte in het geval er een spanningsuitval is. Beide soorten armaturen hangen in het kantoorgedeelte van het distributiecentrum.

SmartScan toepassen in jouw projecten?

Benieuwd naar de mogelijkheden en de voordelen van het SmartScan systeem in een van jouw projecten? Neem gerust contact op, we staan je graag te woord. Hieronder kun je de video van dit project bekijken en hier kun je meteen de SmartScan folder downloaden.

Brusche elektrotechniek

Projectinformatie

Branche
Elektrotechniek
Type bedrijf
Installateur
Adres
Twentepoort West 29
Postcode
7609 RD
Plaats
Almelo

Toegepaste producten

De armaturen die gekozen zijn voor de SmartScan noodverlichting bij Brusche Elektrotechniek zijn de Go! vluchtrouteaanduiding en CELO vluchtwegverlichting.

Bekijk het eindresultaat

John Lammerts
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met John
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.