Noodverlichting led plafond

In ons uitgebreide assortiment hebben we voor elke situatie een oplossing. Naast dat we noodverlichting hebben die je aan de wand kan monteren, kunnen deze productlijnen ook gemonteerd worden aan het plafond. Noodverlichting led voor het plafond kan in veel situaties een goede uitkomst bieden. Wij denken graag met je mee om de juiste oplossing te vinden voor jouw specifieke situatie en je te voorzien van het juiste advies.

Led noodverlichting op het plafond

Sinds 1 juli 2019 is het verplicht om tl-noodverlichting te verwisselen voor noodverlichtingsarmatuur-led. Deze verandering wordt omschreven in het energieakkoord die per 1 augustus 2019 is veranderd in het Klimaatakkoord. Het hele assortiment van Famostar is enkel nog in het led te verkrijgen. Noodverlichting led is vele malen goedkoper en duurzamer. De verandering kun je het beste doorvoeren tijdens de jaarlijkse vervanging van de tl-buisjes, de 4-jaarlijkse vervanging van de accu’s of als je het gebouw gaat renoveren. Vaak is een argument om de tl-noodverlichting niet te vervangen dat er geen budget voorhanden is. Je kunt al binnen 5 jaar de hele investering terugverdienen! Aanschafkosten en installatie meegerekend. Via de TCO tool kun je zelf jouw besparing uitrekenen.

Bespaar met led-noodverlichting

  • De noodverlichting led lamp is 10 jaar gegarandeerd en hoeft dus niet jaarlijks vervangen te worden;
  • Led-lampen zijn veel zuiniger dan tl-noodverlichting lampen, zo’n 75%;
  • In de nieuwe accu’s wordt er gebruik gemaakt van een milieuvriendelijker en goed recyclebaar accusysteem, NiMH.

Montage op plafond en wand

Het monteren van de noodverlichting-led is voor ons gehele assortiment mogelijk op het plafond en de wand. Wanneer het plafond te hoog is om de noodverlichting te bevestigen kan er voor gekozen worden om deze op de wand te plaatsen bij de nooduitgang.

In welke situaties kun je wandmontage gebruiken?

Wandmontage kun je gebruiken als bijvoorbeeld een plafond erg hoog is. Er kan dan gekozen worden voor montage aan de wand bij een nooduitgang. Zo hangt het bordje boven de deur en is het duidelijk waar de nooduitgang zich bevindt.

Enkele voordelen zijn:

  • Te gebruiken in hoge ruimtes.
  • De armaturen van Famostar beschikken over losse pictogrammen, zo kunnen ze op verschillende manieren gemonteerd worden.
  • Wandarmaturen zijn in veel gevallen ook te verkrijgen in combinatie met vluchtwegverlichting.

Bekijk het volledige assortiment

Benieuwd naar ons productassortiment?

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichtingsarmaturen

D-Sign SPS-1 - Famostar

D-Sign SPS-1

393806
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
CELO CS VA-1 S Cinema - Famostar

CELO CS VA-1 S Cinema

392230
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
Go! PPS-1 Cinema - Famostar

Go! PPS-1 Cinema

393369
Plafond opbouw
SmartScan

In welke situaties kun je plafondmontage gebruiken?

Je kunt plafondmontage gebruiken in bijvoorbeeld een lange gang waar noodverlichting of vluchtrouteaanduiding opgehangen moet worden. Door de vluchtrouteaanduiding wordt de route duidelijk aangegeven en kan iedereen zien waar hij/zij loopt door de voldoende verlichting.

Enkele voordelen van plafondmontage:

  • Goed te gebruiken in lange gangen;
  • Ook beschikbaar met pendel voor montage op hogere plafonds;
  • Altijd duidelijk zichtbaar.

Plafond noodverlichting ook mogelijk in opbouw- en inbouwmontage

Bij drie van onze productlijnen hebben we naast noodverlichting opbouw ook noodverlichting inbouw. Dit zijn bijvoorbeeld de design productlijn D-Sign, maar denk ook aan de Go! en de CELO. De armaturen en pictogrammen kunnen bij deze producten mooi weggewerkt worden. Naast dat inbouw mogelijk is bij wandmontage is dit ook mogelijk bij plafondmontage.

De bovenstaande drie lijnen kan je ook verkrijgen in de zwarte cinema versie. Deze is perfect te gebruiken in donkere ruimtes waar noodverlichting niet op mag vallen. Kijk in ons productassortiment om de verschillende specificaties per product te vinden.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Noodverlichtingsplan aanvragen

Hulp nodig bij het maken van je noodverlichtingsplan?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Noodverlichting Lorentz Lyceum

Famostar zorgt voor de noodverlichting bij Lorentz Lyceum in Arnhem

Sinds augustus 2020 is het nieuwe Lorentz Lyceum in Arnhem in gebruik genomen. Het is een prachtig gebouw geworden in de Arnhemse wijk Elderveld. Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school voor havo, vwo en gymnasium en onderdeel van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Alle noodverlichting die geïnstalleerd is in het nieuwe gebouw van het Lorentz Lyceum, is geproduceerd en geleverd door Famostar. Voor dit project hebben wij ook het noodverlichtingsplan gemaakt.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales