Installatie en onderhoudsgemak

Bij Famostar werken we samen met onze installateurs aan het optimale product. Omdat we dicht op het productieproces zitten kunnen we makkelijk verbeteringen in onze producten doorvoeren en pakken we ook regelmatig tips en verbeterpunten uit de praktijk op om het installatie en onderhoudsgemak van onze producten zo optimaal mogelijk te houden.

Installatie en onderhoudsgemak

Eenvoudige installatie en onderhoudsgemak is ons streven

Vandaar dat wij onze producten voor en mét installateurs ontwikkelen. Installatie is makkelijk en onderhoud nauwelijks nodig. Elk armatuur kent het unieke plug-in/slide-in montagesysteem. Zo kunt u veilig werken zonder dat u de spanning van de armaturen af hoeft te halen. We zorgen altijd voor voldoende installatieruimte voor bijvoorbeeld de accu’s en bedrading. Deelmontage is ook mogelijk dankzij het gebruik van materialen van hoge kwaliteit. Diverse accessoires zoals pendels, beschermkorven en haakse wandbeugels maken installatie nóg gemakkelijker. Onze pictogrammen zijn stevig en kunnen eenvoudig worden ingeschoven of ingelegd.

Volledig assortiment bekijken

Benieuwd naar ons volledige assortiment?

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Assortiment noodverlichting

Go! PPA-1 - Famostar

Go! PPA-1

391860
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
CELO CS VA-1 XL Cinema - Famostar

CELO CS VA-1 XL Cinema

393221
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
D-Sign SPS-1 - Famostar

D-Sign SPS-1

393806
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
Pro PP-230 - Famostar

Pro PP-230

392522
Plafond opbouw
Afhankelijk van noodverlichtingscentrale

Ideeën uit de praktijk

Onvolkomenheden tijdens installatie zijn goed te compenseren, waardoor faalkosten voorkomen kunnen worden. Zo zijn er diverse uitbreekbare boorgaten en invoeropeningen in producten geïntegreerd. Ook hebben wij diverse slimmigheden verwerkt in onze armaturen, zoals bij onze productfamilie Pro. Installateurs vertelden ons dat het wel handig zou zijn als de schroefjes in de lichtkap blijven hangen wanneer ze op een ladder staan met al een schroevendraaier in de hand. Een uitstekend idee dat wij dan ook gelijk hebben doorgevoerd.

Onderhoudsgemak

Wij zijn continu bezig met het vergroten van de levensduur van onze noodverlichtingsinstallaties. Een langdurig functionerende installatie biedt namelijk betrouwbaarheid, veiligheid en comfort. Onderhoud willen wij daarom tot een minimum beperken. Alle onderdelen in onze armaturen, van de serviceprint tot de lichtbron, zijn vervaardigd met de hoogste kwaliteit. Hierdoor kunnen we 10 jaar armatuurgarantie geven en 8 jaar accugarantie. Bij onze armaturen is het dus pas na 8 jaar nodig om de accu te vervangen, waardoor de onderhoudsfrequentie flink lager ligt dan standaard in de markt.

Is het dan toch tijd om de accu te vervangen, dan kan ook dit snel gedaan worden. Via bijvoorbeeld een speciaal serviceluik in onze Go! is de accu direct en zonder gereedschap te vervangen.

Heb je een specifieke vraag over maatwerk noodverlichting of zelf een idee om het installatie en onderhoudsgemak van onze producten nog beter te maken? Neem gerust contact op en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Maatwerk noodverlichting

Een specifieke wens voor jouw noodverlichting?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Sportsereen Noodverlichting

Stijlvolle S-Sense noodverlichting bij Sportsereen Huissen

Bijna het mooiste gebouw van Nederland is het geworden, het gebouw van Sportsereen in Huissen. Een super modern centrum voor sport en ontspanning. Dit centrum heeft alles in huis om het iedereen naar de zin te maken. Bij Sportsereen hebben ze gekozen voor de S-Sense productlijn van Famostar.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales