Vluchtrouteaanduiding

Wat is vluchtrouteaanduiding?

De bekende groene nooduitgang bordjes die je in ieder gebouw terugziet is de vluchtrouteaanduiding. Vluchtrouteaanduiding (of vluchtwegaanduiding) geeft aan waar je de dichtstbijzijnde vluchtweg kunt vinden, deze vorm van noodverlichting is te herkennen aan de groene kleur en de pictogrammen geven aan wat de kortste route is naar de (nood-)uitgang. Vluchtrouteaanduiding is permanent verlicht. In de norm NEN-EN-ISO 7010 zijn de pictogrammen en kleuren in detail beschreven. Vanwege de eis dat vluchtrouteaanduiding goed verlicht moet zijn is deze vrijwel altijd intern verlicht. Om de route naar de nooduitgang te vinden maken we ook gebruik van vluchtwegverlichting. Dit zorgt er, in combinatie met de vluchtrouteaanduiding, voor dat mensen het gebouw veilig kunnen verlaten in geval van een noodsituatie.

Voor uiteenlopende situaties

Voor elke situatie hebben wij een noodverlichtings-oplossing. In het assortiment vluchtrouteaanduiding hebben we bijvoorbeeld de altijd geschikte Go!, voor de meer chiquere gebouwen hebben we de nieuwe design armatuur de D-Sign. Wordt er bij jou met gevaarlijke stoffen gewerkt? Dan hebben we een explosionproof armatuur. Zelfs voor langere afstanden hebben we een speciaal armatuur ontwikkeld: de HiVision.

Bekijk het volledige assortiment

Benieuwd naar ons productassortiment?

Vluchtrouteaanduiding 8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Vluchtrouteaanduiding 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Voorbeelden van vluchtrouteaanduiding

D-Sign SPS-1 C - Famostar

D-Sign SPS-1 C

393809
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
Go! PPA-1 - Famostar

Go! PPA-1

391860
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
S-Sense ESI-230 Silver - Famostar

S-Sense ESI-230 Silver

190290
Plafond inbouw
Afhankelijk van noodverlichtingscentrale
HiVision WP-230 - Famostar

HiVision WP-230

392862
Plafond opbouw, Wand opbouw
Afhankelijk van noodverlichtingscentrale

Een plan laten maken voor de vluchtrouteaanduiding in uw gebouw?

Famostar denkt graag met je mee over de meest veilige oplossing voor je gebouw, of het nou gaat om een klein gebouw of om verschillende gebouwen die door één beheerder gecontroleerd moeten worden. We hebben verschillende noodverlichtingsspecialisten in huis die op maat gemaakte plannen ontwerpen voor het plaatsen van vluchtrouteaanduiding en -verlichting. Bij het maken van deze plannen wordt natuurlijk rekening gehouden met de bestaande wet- en regelgeving rondom noodverlichting, de manier waarop het gebouw gebruikt wordt en hoeveel mensen ervan gebruik gaan maken. Samen zorgen we voor optimale veiligheid voor de gebruikers van je gebouw.

Vluchtrouteaanduiding bestellen?

In ons assortiment vind je alle vluchtrouteaanduiding die we hebben. Via één van de aangesloten groothandels kan je onze producten kopen.

Vragen over onze producten?

Heb je een specifieke vraag over vluchtrouteaanduiding? Neem dan eens een kijkje in onze Kennisbank. Hier geven we antwoorden op de meest uiteenlopende vragen op het gebied van noodverlichting.

John Lammerts
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met John

Noodverlichtingsplan aanvragen

Hulp nodig bij het maken van je noodverlichtingsplan?

Klanten vertellen

Wat onze klanten over ons zeggen

10/10
"Wij zijn prima geholpen door Famostar. Vanaf het eerste advies gesprek tot aan de aanschaf van armaturen. Advies op maat en op locatie. Installatie van de armaturen gaat zeer makkelijk. Er is een chat over de producten nagedacht."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Christian 24-12-2021
Vluchtrouteaanduing bij SvPO

Noodverlichting in een kerk

Een kerk ombouwen tot school, hoe doe je dat? Met dit vraagstuk is installateur DonkerVeenstra uit Drachten aan de slag gegaan in opdracht van de Stichting School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO). Voor deze stichting heeft DonkerVeenstra al meer oude gebouwen gerenoveerd en omgebouwd tot school in onder andere Amsterdam en Hoorn. In dit geval is de Heilig Hartkerk in Deventer omgebouwd tot school.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales