Grozette

Famostar noodverlichting bij Grozette Famostar noodverlichting bij Grozette

Nieuwbouw locatie van Grozette: slim en duurzaam

Grozette is gespecialiseerd in het produceren van verse, lang houdbare en strooibare kaasproducten. Geraspte kaas, kaaspoeder, maar ook blokjes. De kernwaarden maatwerk, flexibiliteit en kwaliteit zie je terug in de hele bedrijfsvoering. Ze vinden het belangrijk om innovatief te zijn en mee te bewegen met de ontwikkelingen in de markt. Grozette is in 1963 opgericht en sinds 1973 zijn ze gevestigd op de huidige locatie in Woerden. In 2020 zijn ze begonnen met het vernieuwen van deze locatie. De vernieuwing heeft plaatsgevonden in fases. Eind november 2021 was de eerste fase van de nieuwbouw klaar en eind 2022 is de volledige nieuwbouw afgerond. Lomans Amersfoort heeft alle E en W installatie verzorgd. Ze zijn al vroeg betrokken bij het proces. Dat vinden ze ook het prettigst werken, want op deze manier kunnen ze actief meedenken met oplossingen voor de klant. Er is gekozen voor Famostar noodverlichting bij Grozette.

Grozette logo

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Fabriek
Straat
Ohmweg 13
Postcode
3442 AA
Plaats
Woerden

Duurzaam bouwen

De nieuwbouw stond hoog op het wensenlijstje van Grozette, omdat ze graag hun productiecapaciteit uit wilden breiden. Daarnaast was het ook nodig om te kunnen voldoen aan de eisen voor voedselveiligheid van nu en in de toekomst. Met dit nieuwe gebouw voldoet Grozette tevens aan de hoogste eisen voor duurzaamheid. De nieuwbouw is namelijk volgens het Breeam-label gebouwd en wordt in de hoogste categorie gecertificeerd. Er zijn verschillende duurzame aspecten doorgevoerd in het gebouw. Het meest innovatieve element is de klimaatbeheersing die bijdraagt aan het drogen van kaas. De warmte- koude balans is zo uitgelegd dat de energie die vrijkomt om de opslag te koelen gebruikt kan worden om kaas te drogen. Er zit geen gas aansluiting meer in het gebouw en er zijn zonnepanelen geïnstalleerd voor het opwekken van stroom. Om de omgeving zo min mogelijk te belasten met het slopen en nieuwbouwen heeft Grozette gedurende het hele project een ecoloog betrokken. Deze expert heeft ervoor gezorgd dat de impact op flora en fauna beperkt is gebleven.

Efficiënt onderhoud van noodverlichting

Bij dit project heeft de eindgebruiker Grozette, zelf aangegeven dat ze een noodverlichtingsinstallatie van Famostar wilde en ze hebben expliciet gekozen voor noodverlichting van Famostar voorzien van het draadloze beheersysteem SmartScan. In een voedselverwerkende omgeving is het van belang om zo min mogelijk verstoring van processen door noodzakelijk onderhoud aan installaties te hebben. Met SmartScan wordt onderhoud tot een minimum beperkt, omdat de status van de armaturen altijd inzichtelijk is. Bij een defect krijg je direct een mailtje waarin aangegeven wordt wat het defect is. Onderhoud is zo efficiënt in te plannen, omdat de monteur precies weet welke onderdelen hij mee moet nemen. Dit bespaart extra ritjes. Voor noodverlichting is een jaarlijkse visuele controle wel verplicht, maar deze kan aanzienlijk sneller gedaan worden. Er hoeft namelijk alleen maar gecontroleerd te worden of er geen objecten voor de armaturen zijn geplaatst en of de armaturen nog goed zichtbaar en niet beschadigd zijn.

Noodverlichting voor de voedselverwerkende omgeving

Een ander voordeel van de noodverlichting van Famostar is dat de accu pas na 8 jaar vervangen hoeft te worden. Dit is een voordeel, omdat elk moment dat de fabriek stil ligt vanwege onderhoudswerkzaamheden geld kost. Voor de kantooromgeving en de kantine is gekozen voor de Go! en de CELO. In de productieomgevingen en magazijnen is de Pro geïnstalleerd. Zowel de vluchtrouteaanduiding als de vluchtwegverlichting. De Pro-familie is robuust, slagvast en waterdicht en daarom een goede oplossing voor omgevingen waar veel met water gewerkt wordt. De Pro-armaturen kunnen ook toegepast worden in onverwarmde ruimtes en buitenomgevingen. Ideaal dus voor magazijnen. Bij Grozette is voor de verlichting gekozen voor lichtlijnen. Lomans heeft op sommige plekken in de fabriek de Pro-vluchtwegverlichting armaturen vakkundig langs de lichtlijn gemonteerd. Wij zijn erg enthousiast over deze mooie referentie, waar onze producten de juiste invulling waren voor de wensen van de klant.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Famostar
Grozette logo

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Fabriek
Straat
Ohmweg 13
Postcode
3442 AA
Plaats
Woerden

Toegepaste producten

Famostar noodverlichting bij Grozette: Grozette heeft specifiek gekozen voor een noodverlichtingsinstallatie van Famostar voorzien van het draadloze beheersysteem SmartScan en dit is gecombineerd met armaturen uit de Go!, CELO en Pro lijn.

Foto’s van het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.