Noodverlichting led

De vervanging van tl- naar noodverlichting led kan je al binnen vijf jaar terugverdienen. Hierbij zijn aanschafkosten en installatie inbegrepen. Een aantal redenen hiervoor zijn: ledverlichting heeft lage energiekosten, ledlampen hoef je niet jaarlijks te vervangen en de Famostar accu’s hebben een gegarandeerde levensduur van maar liefst 8 jaar. Via de TCO-tool (Total Cost of Ownership) kan je jouw voordeel berekenen. Je berekent gemakkelijk hoeveel je bespaart bij een overstap naar noodverlichting led

Verplicht vervangen van tl- naar noodverlichting led

1 juli 2019 is het verplicht geworden om tl-noodverlichting te vervangen voor noodverlichting led. De ‘erkende maatregelen’ worden omschreven in het Energieakkoord, dat per 1 augustus 2019 is opgegaan in het Klimaatakkoord. Deze maatregelen helpen bij het realiseren van de doelen: het aandeel hernieuwbare energie in 2023 naar 16% en een besparing van het energieverbruik met gemiddeld 1,5% per jaar. Wil je meer informatie over duurzame groei en wat dit voor jou kan betekenen? Download dan het gratis eBook.

Duurzaam met noodverlichting led

Naast dat het voordelig is en verplicht vanuit het Energieakkoord ben je met noodverlichting led ook heel duurzaam bezig. Het hele assortiment wordt door Famostar alleen nog in led aangeboden.

Duurzame voordelen van noodverlichting led zijn:

  • In plaats van een jaarlijkse vervanging van de tl-buis gaat de noodverlichting ledlamp gegarandeerd 10 jaar mee;
  • Ledlampen zijn 75% zuiniger dan de tl-noodverlichting lampen;
  • In de nieuwe armaturen maken we gebruik van de meest milieuvriendelijkere accutechnologie, namelijk NiMH.

Universele renovatieset

Nieuwe led-armaturen zijn doorgaans kleiner dan de oude tl-armaturen. Hierdoor kan er een gat in het plafond achterblijven bij de vervanging. Met de universele renovatieset van Famostar kan dit probleem opgelost worden. Als de tl-armatuur verwijderd is wordt er in de bestaande opening van de plafondtegel eenvoudig een passende montageplaat bevestigd die de opening in de tegel netjes afdekt. Tot slot wordt hier de led-armatuur in- of op gemonteerd.

Ons assortiment is uitgebreid met de universele renovatieset Blind

Nieuwe led-armaturen hebben een betere lichtspreiding dan oude tl-armaturen. Daardoor zijn er bij een renovatie niet altijd evenveel nieuwe armaturen nodig als de hoeveelheid oude tl-armaturen. Het kan dus voorkomen dat er een gat achterblijft op een plek en dat daar geen nieuw armatuur voor terug in de plaats komt. Vaak zijn er geen plafondplaten meer om dit op te vullen. Hiervoor heeft Famostar een oplossing bedacht: de renovatieset Blind. Deze dichte afdekplaat past precies in het gat van het oude tl-armatuur. Hierdoor wordt het afgedicht en ziet alles er weer netjes uit.

Download de TCO-tool

Benieuwd hoeveel je kunt besparen met led-noodverlichting?

Noodverlichting led 8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting led 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Noodverlichting Led bij Brusche

Led-noodverlichting met SmartScan bij Brusche Elektrotechniek

In het nieuwe onderkomen van Brusche aan de Twentepoort West 29 te Almelo zijn de nieuwste technieken toegepast waaronder het nieuwe Famostar SmartScan systeem. Het SmartScan systeem geeft voor Brusche het grote voordeel dat de noodverlichting altijd actueel is en eventuele storingen aan armaturen automatisch doorgegeven worden aan de technische dienst.

Aanvragen eBook Energietransitie

Laat hieronder je gegevens achter en wij sturen je het eBook per mail toe.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Volledig assortiment bekijken

Benieuwd naar ons volledige assortiment?

Duurzaamheid bij Famostar

Veelgestelde vragen over noodverlichting led

Het vervangen van tl-vluchtwegaanduiding voor led-noodverlichting is sinds 1 juli 2019 een verplichting waar handhavend tegen opgetreden kan worden. Deze maatregel is onderdeel van het Energieakkoord voor duurzame groei, dat in 2013 ondertekend is door ruim 40 organisaties in samenwerking met de overheid. Het Energieakkoord heeft als doelstelling het aandeel hernieuwbare energie in 2023 op 16% en een besparing van het energieverbruik met gemiddeld 1,5% per jaar. Meer hierover lees je hier.

De noodverlichting ledlamp gaat gegarandeerd 10 jaar mee.

Het adequaat onderhouden van de noodverlichtingsinstallatie van je klanten is wettelijk verplicht. Als je kiest voor de nieuwe generatie noodverlichtingsarmaturen van Famostar met SmartScan kost deze verplichting minimaal tijd en je kunt altijd aantonen dat de installatie naar behoren functioneert. Lees hier verder.

Met noodverlichting op basis van led-technologie realiseer je besparingen op energiekosten, onderhoudskosten en vervangingskosten, en profiteer je van een snelle terugverdientijd van je initiële investering. Daarnaast biedt de lange garantieperiode extra zekerheid voor een betrouwbare noodverlichtingsinstallatie op de lange termijn.

Onze kwalitatief hoogwaardige leds zijn maar liefst 75% energiezuiniger.

Medewerker Famostar sales
Staat je vraag er niet tussen?
Neem direct contact op met de binnendienst

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales