Home Famostar Noodverlichting Duurzaam

Famostar is duurzaam

Wij zijn voortdurend op zoek naar de juiste balans tussen mens, milieu en economie. Dat geldt voor de producten die wij ontwikkelen alsmede voor onze interne en externe processen.

Mens

 • Veiligheid
  Veiligheid van de mens in de bebouwde omgeving staat bij ons voorop. Dat vertaalt zich in oplossingen die daadwerkelijk bijdragen aan de veiligheid en advies over de toepassing daarvan.
 • Organisatie
  Wij investeren in onze mensen en zorgen voor een gezonde werkomgeving. Er is speciale aandacht voor de ergonomie van de werkplek, gecombineerd met een focus op kwaliteit en efficiency. Op dit gebied heeft Famostar nationaal een koploperspositie en wij worden dan ook vaak als ‘best practice’ opgenomen in diverse publicaties.

Milieu

 • Energie
  Onze led-noodverlichting is energiezuinig, heeft een lange levensduur en draagt bij aan een beter milieu. Door het combineren van vluchtwegaanduiding en –verlichting kan er bespaard worden op het aantal armaturen.
 • Afval
  Wij dragen zorg voor een efficiënt gebruik van materialen en verpakkingen. Zo zijn de toegepaste NiCd en NiMh-accu's recyclebaar en zijn de verpakkingen efficiënt en, waar mogelijk,  biologisch afbreekbaar. Ook organiseren wij de inzameling, sortering en recycling van onze accu’s aan het eind van hun levenscyclus. Dit gaat via Stichting Batterijen (Stibat).
  Daarnaast worden ook onze armaturen op een milieuverantwoorde manier ingezameld en gerecycled. Dit gaat via Stichting LightRec Nederland.

Economie

 • Besparingen
  Onze energiezuinige armaturen leveren besparingen op in energiekosten, montage en onderhoud van de armaturen.
 • Garantie
  Wij leveren duurzame producten met een lange levensduur, minimaal 10 jaar gegarandeerd.
 • Ontwikkelingssamenwerking
  Als bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib ondersteunen wij het microfinancieringsprogramma, waardoor mensen in ontwikkelingslanden een klein krediet ontvangen. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan.
 • Fairtrade
  Door fairtrade producten te kopen, dragen wij bij aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden