CO2-compensatie bij Famostar

We willen ons milieu zo min mogelijk belasten en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Dit doen wij door zo efficiënt en duurzaam mogelijke processen en materialen te kiezen.

CO2 compensatie bij Famostar

FSC-certificatie

Onze producten en verpakkingsmaterialen proberen we zo veel mogelijk van gerecycled materiaal te maken. Voor de dozen waar de armaturen in verpakt zijn gebruiken we FSC-gecertificeerde dozen. Het karton wat hiervoor gebruikt is wordt gemaakt van hout uit een FCS-gecertificeerd bos. FCS staat voor Forest Stewardship Council, een organisatie die zich inzet voor wereldwijd verantwoord bosbeheer. Hierbij wordt rekening gehouden met de ecologische, sociale economische aspecten die bij het bosbeheer komen kijken. Een bos van de FSC loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden. Zo wordt er gezorgd voor behoud van de bossen.

CO2-compensatie

Daarnaast laten we accu’s en armaturen recyclen en passen we energiezuinige led-technieken toe. De koolstofdioxide die desondanks toch wordt uitgestoten, compenseren we door deel te nemen aan het koolstofcompensatieproject van moederbedrijf F. W. Thorpe. Afhankelijk van de CO2-belasting van haar dochterondernemingen plant F. W. Thorpe bomen. Tijdens zijn levensduur zet een boom ongeveer 1 ton koolstofdioxide om in zuurstof doormiddel van fotosynthese. Zo dragen we bij aan het verlagen van de CO2-footprint.

Daniel van den Heuvel
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Daniël vertelt je er graag meer over. Neem direct contact op.

Download het tree-planting-certificate

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales