Duurzaamheid bij Famostar

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving. Daarom staan werken vanuit een duurzame organisatie en produceren op een duurzame wijze hoog op onze agenda. We realiseren ons dat hiervoor meer inspanning van onze organisatie en productontwikkeling nodig is dan het besparen van energie en het verminderen van afvalstromen. Daarom hebben we een onderzoek uit laten voeren om duidelijk te krijgen waar we nu staan op het gebied van duurzaamheid bij Famostar. Hierin hebben we gekeken naar twee belangrijke punten: de CO2 uitstoot en de duurzaamheid van de materialen die we in onze producten gebruiken.

Wat doen we nu al?

De conclusie van dit onderzoek is bemoedigend. Er komt uit naar voren dat we al behoorlijk vooruitstrevend zijn. Ons gebouw is gasneutraal, wij verwarmen en koelen middels een warmtepomp en een luchtbehandelingsinstallatie en we maken gebruik van groene energie. De CO2 die we uitstoten compenseren we met het planten van bomen. Hier vertellen we meer over hoe dat precies werkt. Dit alles maakt ons CO2-neutraal op basis van Scope 1 en 2 van CO2 emissies.

CO2 compensatie

Lees meer over hoe we onze CO2 uitstoot compenseren.

8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Assortiment noodverlichting

Go! WPD-1 - Famostar

Go! WPD-1

392654
Wand opbouw
Dali
Nightlife VPA-1 White - Famostar

Nightlife VPA-1 White

392100
Wand opbouw
Automatisch Test Systeem
D-Sign SPA-1 Cinema dim - Famostar

D-Sign SPA-1 Cinema dim

393835
Plafond opbouw, Wand opbouw
Automatisch Test Systeem
CELO CW VPA-1 - Famostar

CELO CW VPA-1

393280
Wand opbouw
Automatisch Test Systeem

Duurzame producten

Al onze producten zijn voorzien van led-verlichting en we maken gebruik van NiMH accutechnologie. Deze accutechnologie is het minst belastend voor het milieu en het best recyclebaar. Wil je hier meer over weten? Hier kun je onze whitepaper accutechnologie downloaden. Onze producten worden ontwikkeld met de focus op een lange levensduur. Daarom kunnen we maar liefst 10 jaar productgarantie en 8 jaar garantie op de accu geven. Dat is dubbel zo lang als de standaard in de markt.

Recycling

Daarnaast maken wij uitsluitend gebruik van FSC-gecertificeerd karton voor onze verpakkingen, wat garant staat voor verantwoord bosbeheer. En onze oude armaturen worden zoveel mogelijk gerecycled. Hiervoor hebben we in Nederland Stichting OPEN en Stibat. Stichting OPEN zorgt ervoor dat de armaturen uit elkaar gehaald worden en de verschillende materialen gerecycled worden. Stibat zorgt voor de recycling van de accu’s. Beide zorgen voor containers bij de installateur waar de materialen in verzameld kunnen worden.

Hoe gaan we verder?

Om met het hele bedrijf aan de slag te gaan hebben we een ‘Groene kick-off’ georganiseerd. Op deze manier willen we onze medewerkers bewust maken van het belang van verduurzamen en ze stimuleren om zelf ook in actie te komen. Via de site mijnverborgenimpact.nl kan iedereen zien hoeveel impact zij hebben op de wereld en wat ze zelf kunnen doen om dit te verbeteren. Daarnaast willen we op deze manier onze medewerkers aanmoedigen om kleine en grote ideeën te delen die zij hebben over de duurzaamheid bij Famostar.

Projectgroepen

We hebben verschillende projectgroepen opgezet om de duurzaamheid bij Famostar nog meer te vergroten. Een leuk voorbeeld hiervan is het project met plastic statiegeldkratten waar nu aan gewerkt wordt. In plaats van kartonnen dozen gaan we onze armaturen verpakken in statiegeldkratten. Omdat deze voor een hele lange periode gebruikt kunnen worden is de impact hiervan veel kleiner dan het karton wat we nu voor onze verpakkingen gebruiken. En inmiddels hebben we ook de eerste stappen gezet richting de verduurzaming van toekomstige armaturen.

Duurzame projecten

We hebben ook projecten lopen om onze producten steeds duurzamer te maken. Hiervoor kijken we onder andere naar de accu’s die we gebruiken. In 2019 hebben we een grote stap gezet door de levensduur van de accu’s in nieuwe armaturen te verlengen van 4 naar 8 jaar. Een groot succes, en uiteraard kijken we al verder: kunnen we deze nog verder verlengen of kunnen we de levensduur van accu’s van bestaande armaturen verlengen? Alles om ervoor te zorgen dat het hergebruik van armaturen gestimuleerd wordt en de hoeveelheid afval gereduceerd wordt. Hier vind je meer over onze extra lange garanties.

Samenwerking in de keten

Op deze manier willen we continu stapjes maken op het gebied van duurzaamheid bij Famostar. We vinden het belangrijk om ook onze klanten mee te nemen in dit proces. Daarom stimuleren wij onze klanten om onze huidige lange levensduur van accu’s en armaturen maximaal te benutten door deze langdurig te gebruiken. Samenwerking in de keten is van groot belang om stappen te zetten. Wij willen samen verbeterslagen maken door vraagstukken op te pakken die horen bij dit thema. Alle kennis die we hierin opdoen zullen wij delen met de markt om zo duurzaam denken en doen te stimuleren. Tegelijkertijd blijven we werken we aan een nog duurzamer productportfolio.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Download de whitepaper accutechnologie

Wil je meer weten over onze vernieuwde accutechnologie?

Klanten vertellen

Wat onze klanten over ons zeggen

10/10
"Ik persoonlijk werk veel met Famostar. Mijn ervaring is dat de producten zeer betrouwbaar zijn. En mocht het een keer gebeuren. Dan heb je nog de 10 jaar garantie . Ook vind ik de extra service en advies zeer prettig ."
Zou je ons aanbevelen? Ja
danny 05-07-2021
Duurzaamheid bij Famostar
Noodverlichting bij Lorentz Lyceum Arnhem

Famostar zorgt voor de noodverlichting bij Lorentz Lyceum in Arnhem

Sinds augustus 2020 is het nieuwe Lorentz Lyceum in Arnhem in gebruik genomen. Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school voor havo, vwo en gymnasium en onderdeel van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Alle noodverlichting die geïnstalleerd is in het nieuwe gebouw van het Lorentz Lyceum, is geproduceerd en geleverd door Famostar.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales