Noodverlichting voor overheidsinstanties

Noodverlichting bij overheidsinstanties Noodverlichting voor de overheid

Overheidsinstantie noodverlichting: wat is belangrijk?

In elk openbaar gebouw hoort noodverlichting aanwezig te zijn. Dus ook in een gebouw van de overheid. Het zorgt ervoor dat de medewerkers en bezoekers veilig de nooduitgang naar de openbare weg kunnen vinden in het geval van een noodsituatie en bij spanningsuitval.

Om beheer van noodverlichting in meerdere gebouwen eenvoudiger en overzichtelijker te maken hebben we het draadloze beheersysteem SmartScan ontwikkeld. Het systeem geeft automatisch een notificatie bij een storing van één van de armaturen en kan makkelijk vanuit een PC, laptop of telefoon, vanaf elke locatie ingezien worden. Ook kan er makkelijk een onderhoudsrapport uitgedraaid worden.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting bij de overheid

Wat is het verschil tussen vluchtwegaanduiding en vluchtwegverlichting?

Noodverlichting bestaat uit vluchtrouteaanduiding (ook wel vluchtwegaanduiding) en vluchtwegverlichting. Vluchtrouteaanduiding is voor iedereen heel herkenbaar. Het gaat hier om de groene armaturen met het witte rennende mannetje erop. Vluchtwegverlichting is bijna niet zichtbaar in een normale situatie, maar in een noodsituatie bij spanningsuitval gaat deze vorm van noodverlichting aan. Het zorgt ervoor dat de route naar de nooduitgang voldoende verlicht is.

Wet- en regelgeving omtrent noodverlichting

Noodverlichting is verplicht in openbare gebouwen. In een noodsituatie, zoals bij stroomuitval kan het opeens donker zijn. In deze situatie zorgt noodverlichting voor de snelste route naar de openbare weg. Bij de wet- en regelgeving rondom noodverlichting zijn drie bronnen belangrijk. Het gaat hierbij om het Bouwbesluit, de NEN en de Arbowet. Lees hier meer over de eisen omtrent noodverlichting.

Veilig ontruimen van een gebouw van de overheid

Wat komt er kijken bij een veilige ontruiming van een gebouw en wat heb je hiervoor nodig? Elk gebouw heeft specifieke punten die extra aandacht vragen voor een veilige ontruiming. We hebben een checklist samengesteld met aandacht voor deze punten. Met deze lijst kun je gemakkelijk nalopen of een gebouw voldoet aan alle eisen voor een veilige ontruiming.

Onderhoud van noodverlichting

Meer informatie over het onderhoud van noodverlichting is terug te vinden in de Kennisbank van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Download de checklist veilig ontruimen

10 tips om veilig een gebouw te ontruimen.

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar projecten uit jouw branche?

Benieuwd hoe welke noodverlichting anderen in jouw branche gebruiken? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kan je foto’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.