Noodverlichting voor sport en recreatie

Noodverlichting binnen sport en recreatie Noodverlichting binnen sport en recreatie

Noodverlichting sporthal en recreatieruimtes

Sporthallen en recreatieruimtes zijn vaak grote ruimtes waar noodverlichting op moet vallen om duidelijk de uitgang te kunnen aangeven. Ook zijn er vaak bijzondere omstandigheden waar de noodverlichting tegen moet kunnen, zoals vocht in een zwembad of hij moet slagvast zijn in een voetbalstadion.

Voorbeelden waar deze noodverlichting kan komen te hangen zijn; een sporthal, zwembad, bioscoop of een voetbalstadion. Vaak zijn er in deze gebouwen grote groepen mensen aanwezig die in een noodsituatie goed geleid moeten worden om paniek te voorkomen.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting in een sporthal

Noodverlichting in sporthallen

De mensen die in een sporthal, zwembad of voetbalstadion verblijven zijn over het algemeen zelf mobiel genoeg om het pand te verlaten. Het is daarbij wel van belang dat de juiste route naar de nooduitgang duidelijk aangegeven wordt. Het gaat vaak om grote groepen mensen en paniek moet voorkomen worden. Met behulp van vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting kan de route aangegeven worden.

Beschermkorven en waterdichte noodverlichting

Famostar heeft extra beveiliging voor de noodverlichting in een sporthal. Een beschermkorf voor de Go! of de Pro zorgt ervoor dat ballen en andere materialen die gebruikt worden bij het sporten de noodverlichting niet beschadigen. Daarnaast hebben we ook waterdichte noodverlichting voor gebruik in zwembaden. De hele Pro serie is waterdicht en slagvast.

Noodverlichting in de horeca

Sfeer, uitstraling en een comfortabel, veilig gevoel zijn van groot belang in de horecasector. Ontspannen, lezen, eten, drinken, slapen en werken: gasten horen zich hier thuis te voelen. Bezoekers van horecagelegenheden begeven zich meestal in een voor hen onbekende omgeving met soms verschillende etages, liften, trappenhuizen en gangen. In noodsituaties horen zij het gebouw op een veilige manier te kunnen verlaten. Hiervoor is het van belang dat de noodverlichting duidelijk aanwezig is en de uitgangen aangeeft.

Cinema design

Speciaal voor bioscopen en andere donkerdere ruimtes hebben we de cinema serie. Dit zijn zwarte uitvoeringen van de normaal gesproken witte armaturen. Hierdoor vallen de armaturen minder op in de normale situatie, maar in een noodsituatie doen ze hun werk net zo goed als de standaard armaturen. In de serie van de D-Sign hebben we daarnaast ook nog de cinema dim uitvoering. Deze armatuur geeft een minimale uitlichting zonder strooilicht af.

Parkeergarages

Bij veel horecagelegenheden en sporthallen zijn parkeergarages aanwezig. Hiervoor geldt ook dat er goede noodverlichting aanwezig moet zijn. Hier staat duidelijk omschreven wat de regelgeving is omtrent noodverlichting in parkeergarages.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Download de checklist veilig ontruimen

10 tips om veilig een gebouw te ontruimen.

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar projecten uit jouw branche?

Benieuwd hoe welke noodverlichting anderen in jouw branche gebruiken? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kan je foto’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.