Noodverlichting voor de industrie

Header branchepagina industrie Header branchepagina industrie klein

Noodverlichting fabriek voor buitengewone omstandigheden

Extreme temperaturen, hevige schokken, stof en vocht: industriële noodverlichting moet bestand zijn tegen buitengewone omstandigheden. Omvangrijke hallen met hoge plafonds en weinig daglicht, koelcellen en productielijnen stellen zeer hoge eisen aan licht en noodverlichting. Noodverlichting fabriek moet passen bij de werkzaamheden die worden uitgevoerd in de (productie)omgeving.

Daarnaast moeten de risicovolle productieprocessen zo veilig en hygiënisch mogelijk verlopen en de werknemers en goederen beschermd worden. Functioneel licht kan hier een aanzienlijke bijdrage aan leveren. Zo kunnen mensen ervoor zorgen dat zij hun werkplek veilig achterlaten en bijvoorbeeld zaagmachines kunnen worden uitgeschakeld.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Explosionproof noodverlichting armaturen

Explosieproof noodverlichting

Explosieproof armaturen zijn geschikt voor ruimtes met verhoogd risico. In deze ruimtes wordt vaak met brandbare stoffen of gassen gewerkt. Deze armaturen voldoen aan de ATEX 114 richtlijn 2014/34/EU wat aangetoond kan worden met een meegeleverde kopie van het certificaat.

Noodverlichting voor grote en hoge ruimtes

In de industrie wordt vaak gebruik gemaakt van grote hallen met hoge plafonds. Hiervoor hebben we verschillende verlichtingsseries beschikbaar: noodverlichting voor lange afstanden. De HiVision heeft bijvoorbeeld een herkenningsafstand van 50 meter, wat het dubbele is van reguliere armaturen. Hierdoor is deze armatuur voor vluchtrouteaanduiding uitermate geschikt voor locaties waar hoogte en afstand een rol spelen. De Pro Plus heeft vier ledlampen met geoptimaliseerde lenzen om hem geschikt te maken voor ophanghoogtes tot 11 meter. Deze vluchtwegverlichting is hiermee geschikt voor grote hoogtes en zorgt voor voldoende licht op de grond.

Veilig ontruimen van de werkplek

Bij risicovolle werkplekken is noodverlichting extra van belang. In het geval van spanningsuitval moet er voldoende licht zijn om de werkplek veilig achter te laten en de processen af te maken. Op het moment van de spanningsuitval gaat de noodverlichting aan en kunnen de aanwezige mensen hun werk veilig achterlaten en direct zien welke richting zij uit moeten voor de dichtstbijzijnde nooduitgang. Op deze manier wordt voorkomen dat zij in een onveilige situatie terechtkomen. We hebben een checklist opgesteld voor een veilige ontruiming.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Download de checklist veilig ontruimen

10 tips om veilig een gebouw te ontruimen.

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Benieuwd naar referenties uit jouw branche?

Benieuwd hoe welke noodverlichting anderen in jouw branche gebruiken? Bekijk onze referenties op de referentiepagina. Per referentie kan je foto’s bekijken, welke armaturen er gekozen zijn en waarom.