Sportpark De WiltSangh

Header De WiltSangh GO! Famostar De WiltSangh

Hellebrekers kiest voor centrale noodverlichting van Famostar bij Sportpark De WiltSangh

Sportpark De WiltSangh in Nunspeet is helemaal vernieuwd. In juni 2017 had de gemeenteraad al besloten om het sportpark te revitaliseren. Een uitbreiding met een zwembad, sport- en turnhal hoorde bij dit plan. In juni 2021 zijn de eerste werkzaamheden gestart. Op 23 maart 2023 is het nieuwe sportpark open gegaan. Er zijn heel wat jaren overheen gegaan, maar het resultaat is om door een ringetje te halen! Hellebrekers heeft voor dit complex alle E en W installaties verzorgd. Samen met Famostar hebben zij een video gemaakt van het eindresultaat. In de video legt Dennis Brouwer, projectleider bij Hellebrekers, uit wat de bijzonderheden waren van dit project. Er zijn namelijk een aantal unieke elementen te benoemen aan het nieuwe zwembad. John Lammerts, accountmanager bij Famostar, legt uit voor welke noodverlichtingsinstallatie er is gekozen.

Logo Hellebrekers

Projectinformatie

Branche
Sport en recreatie
Type bedrijf
Sportpark
Adres
Sportlaan 3
Postcode
8072 CA
Plaats
Nunspet

Stimuleren van sport

Stimuleren van sport is het hoofddoel van het ontwerp van deze sportaccommodatie. Het hele gebouw ademt sport. Als je het gebouw komt binnenlopen kun je via de glazen wanden zien of er mensen aan het sporten of zwemmen zijn. Aan de rechterkant van het gebouw is de sporthal en een turnhal. De turnhal is bovenop de sporthal gebouwd. Een groot voordeel van een extra turnhal is dat er niet met alle toestellen gesleept hoeft te worden. Aan de linkerkant van het gebouw zit het zwembad. Het wedstrijdbad van 25 meter heeft zes banen. Daarnaast is er een recreatie bad voor vrij zwemmen en er is een peuterbad. Er is gekozen voor twee grote glijbanen. Een familieglijbaan en een bandenglijbaan. Aan het eind kan worden gezien met welke snelheid de glijbaan is afgelegd.

Chloorvrij bad

Er zijn een aantal unieke elementen te benoemen aan het nieuwe zwembad. Het water in het doelgroepenbad is bijvoorbeeld chloorvrij, als eerste in Europa. De andere baden in het zwembad zijn chloorarm. Dit is een techniek die bedacht is door Hellebrekers en dus pas voor het eerste toegepast bij dit zwembad. Als het om waterbehandelingssystemen gaat dan ben je bij Hellebrekers aan het goede adres. Inmiddels zijn zij toonaangevend in de zwembadsector. Naast zwembaden en sportaccommodaties, kloppen ook wellness resorts en recreatieparken aan bij Hellebrekers voor hun expertise.

De rol van Famostar

In 2019 is Famostar aangehaakt bij dit project. Er is toen gestart met het engineeren van de noodverlichting en gaandeweg het project zijn we meegegroeid in de ontwikkelingen en uiteindelijk de uitvoering. Voor de noodverlichting is hier gekozen voor een centraal gevoede uitvoering. De armaturen en de custom-made centrale is door Famostar geleverd. De totale noodverlichtingsinstallatie is door Famostar in bedrijf gesteld en opgeleverd.

Gekozen armaturen

In het zwembadgedeelte inclusief de tribunes is gebruikt gemaakt van Famostar PRO armaturen, armaturen met een IP waarde van 66, dus uitermate geschikt voor een “natte omgeving”. Daar waar er geen hoge IP- waarde werd gevraagd zijn de GO! en CELO armaturen geplaatst. De GO! armaturen voor de vluchtrouteaanduiding en de CELO armaturen voor de vluchtwegverlichting. Aan de buitenzijde van het pand zijn Nightlife armaturen geplaatst zoals de NEN EN 1838 dat vraagt.

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar het eindresultaat van dit mooie project? Bekijk dan de video, deze staat onderaan deze referentie.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Famostar
Logo Hellebrekers

Projectinformatie

Branche
Sport en recreatie
Type bedrijf
Sportpark
Adres
Sportlaan 3
Postcode
8072 CA
Plaats
Nunspet

Toegepaste producten

Bij dit project is er gekozen voor een centraal gevoed systeem. Op plekken waar een hoge IP-waarde belangrijk is, daar is gekozen voor de Pro armaturen. Zowel voor de vluchtrouteaanduiding als voor de vluchtwegverlichting. Voor de overige plekken is gekozen voor de GO! en CELO armaturen. Aan de buitenkant van het gebouw zijn Nightlife armaturen geplaatst.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.