14 augustus 2022

Personeelstekort in de techniek

Op dit moment is er in Nederland in veel branches een tekort aan personeel. Het is welbekend dat dit ook voor de techniek geldt, en dat het komende jaren alleen maar oploopt. Daarnaast zorgen het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden, de energietransitie en de rookmelderplicht voor veel extra werkzaamheden.

Er worden verschillende oorzaken genoemd voor het tekort. Jongeren kiezen steeds minder vaak voor een technisch beroep, er is een slechte aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven en een grote groep technici gaat met pensioen. (Bron: TechBarometer – ROVC – https://www.rovc.nl/techbarometer/).

slim en efficiënt werken
Man met checklist

Slim en efficiënt werken

Natuurlijk is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan het imago van de technische sector om zo voldoende nieuwe aanwas te krijgen en de scholieren enthousiast te maken voor de techniek. Maar daarnaast kan er ook gekeken worden naar slimme oplossingen om de werkzaamheden met minder mensen aan te kunnen. Dit kan bijvoorbeeld door een gebouwbeheersysteem waarmee het onderhoud van allerlei technische faciliteiten van verschillende gebouwen vanuit één centraal punt gemonitord kan worden. Dit bespaart veel overbodige ritjes om alles per gebouw te controleren. Zo kun je slim en efficiënt werken. De controle gaat via het gebouwbeheersysteem en de ritjes zijn alleen als er echt onderhoud nodig is.

Producten die het leven makkelijker maken

Famostar heeft op het gebied van noodverlichting een slimme oplossing voor het efficiënter maken van het onderhoud van noodverlichting. Het is een verplichting om de noodverlichting in jouw gebouw adequaat te onderhouden ( Arbobesluit). Met de nieuwe generatie noodverlichting van Famostar kun je in minimaal tijd aantonen dat jouw noodverlichtingsinstallatie naar behoren werkt. De armaturen zijn via een mesh-netwerk met elkaar verbonden. Het is een eigen netwerk op een frequentie van 868 MHz, dus er wordt geen gebruik gemaakt van een bestaand netwerk. Via een online systeem kun je vanaf je PC, tablet of telefoon de status van jouw noodverlichting bekijken. Daarnaast wordt er ook automatisch een online logboek bijgehouden. Op deze manier kun je door slim en efficiënt werken je noodverlichting onderhouden.

Verschillende installateurs hebben al gekozen voor het nieuwe SmartScan noodverlichting beheersysteem van Famostar. Wil je er meer over weten? Kijk dan hier.

Slimme noodverlichting met SmartScan
8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie op Famostar armaturen

Naast SmartScan hebben bijna alle nieuwe Famostar noodverlichtingsarmaturen 8 jaar garantie op de accu. Dit zorgt er in de praktijk voor dat er minder onderhoud aan de armaturen verricht hoeft te worden. Daar waar de standaard armaturen al na 4 jaar een accuwissel nodig hebben, hebben die van Famostar dat pas na 8 jaar nodig. Hiermee bespaar je dus ook op personeel. Wil je meer weten over onze 8 jaar accugarantie? Lees dan hier verder.

Meer weten over SmartScan?

Lees verder over ons slimme noodverlichting beheersysteem.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Deel de blog:

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Dim-armaturen-3

Dim-armaturen in informele omgevingen

Onopvallende noodverlichting met Dim armaturen.
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales