Led noodverlichting

Verplicht vervangen van tl- naar led noodverlichting

Vanaf 1 juli 2019 is het verplicht om tl-noodverlichting te vervangen naar led noodverlichting. In het Energieakkoord, wat per 1 augustus 2019 is opgegaan in het klimaatakkoord, worden de ‘erkende maatregelen’ omschreven. Deze helpen ons bij het realiseren van de doelen; het aandeel hernieuwbare energie in 2023 op 16% en een besparing van het energieverbruik met gemiddeld 1,5% per jaar. Wil je weten wat duurzame groei kan betekenen voor jou en je klant? Download dan het gratis eBook.

Duurzaam met led noodverlichting

Naast het voordelige kostenplaatje en de verplichting vanuit het Energieakkoord ben je met led noodverlichting ook heel duurzaam bezig. Famostar biedt het hele assortiment noodverlichting enkel nog in led aan.

Duurzame voordelen van led noodverlichting zijn:

  • In plaats van een jaarlijkse vervanging van de tl-buis gaat de led noodverlichting lamp gegarandeerd 10 jaar mee;
  • Led-lampen zijn 75% zuiniger dan de tl-noodverlichting lampen;
  • In de nieuwe accu’s kan gebruik worden gemaakt van een milieuvriendelijker accusysteem, namelijk NiMH.

Universele renovatieset

Omdat nieuwe led-armaturen vaak kleiner zijn dan de oude tl-armaturen blijft er een gat achter bij vervanging. De universele renovatieset van Famostar biedt dan uitkomst. Na het verwijderen van de tl-armatuur wordt in de bestaande opening in de plafondtegel eenvoudig een passende montageplaat bevestigd, welke de opening in de tegel netjes afdekt. Tot slot wordt hier het led-armatuur in of op gemonteerd.

Nieuw in ons assortiment: de universele renovatieset Blind

Omdat nieuwe led-armaturen een betere lichtspreiding hebben zijn er niet altijd evenveel nieuwe armaturen nodig als er oude tl-armaturen gebruikt werden. Het komt dus wel eens voor dat er een gat achterblijft op een plaats waar geen nieuw armatuur geplaatst hoeft te worden. Omdat er vaak geen plafondplaten meer zijn om dit op te vullen hebben we hier een oplossing voor bedacht: de renovatieset Blind. Dit is een dichte afdekplaat die precies past in het gat van het oude led-armatuur. Hiermee wordt het afgedicht en ziet het er weer netjes uit.

Je bespaart enorm met het overstappen naar led noodverlichting met accu

De verplichting is niet voor niets, want het vermogen van tl-lichtbronnen is vele malen groter dan van vergelijkbare led-armaturen. Er worden minder energiekosten gemaakt over de gehele levensduur van de armatuur. Kwalitatief hoogwaardige leds zijn maar liefst 75% energiezuiniger. In tl-armaturen zitten meestal nog NiCd-accu’s, die duurder en veel slechter voor het milieu zijn dan de modernere accu’s in led-armaturen. Daarnaast hebben ze ook nog eens een kortere levensduur. Lees meer informatie over led noodverlichting met accu.

Aanvragen eBook Energietransitie

Benieuwd hoe je kunt besparen op de noodverlichting?

Led-noodverlichting 8 jaar accugarantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Led-noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Klanten vertellen

Wat onze klanten over ons zeggen

10/10
"Wij zijn prima geholpen door Famostar. Vanaf het eerste advies gesprek tot aan de aanschaf van armaturen. Advies op maat en op locatie. Installatie van de armaturen gaat zeer makkelijk. Er is een chat over de producten nagedacht."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Christian 24-12-2021
Inbouw noodverlichting met SmartScan bij Brusche

Led noodverlichting met SmartScan bij Brusche Elektrotechniek

In het nieuwe onderkomen van Brusche aan de Twentepoort West 29 te Almelo zijn de nieuwste technieken toegepast waaronder het nieuwe Famostar SmartScan systeem. Het was voor Brusche vanzelfsprekend om voor SmartScan te kiezen, zeker gezien de voortschrijdende techniek in de E-branche in combinatie met het verhuizen naar een nieuw onderkomen in Apeldoorn.

Aanvragen eBook Energietransitie

Laat hieronder je gegevens achter en wij sturen je het eBook per mail toe.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Volledig assortiment bekijken

Benieuwd naar ons volledige assortiment?

Duurzaamheid bij Famostar

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales