14 september 2020

Noodverlichting in het zwart

In restaurants, winkels en supermarkten worden plafonds steeds vaker zwart afgewerkt in plaats van wit. Hierdoor komt er meer nadruk te liggen op de kleurkeuze voor de technische materialen. Enkel wit of grijs voldoet allang niet meer. Daarom hebben wij standaard zwarte vluchtwegaanduiding én –verlichting in ons portfolio, de zogenaamde ‘Cinema’-types.

Noodverlichting in het zwart: de perfecte match voor elke ruimte

Dankzij de zwarte RAL 9005-behuizing van onze Cinema-modellen vallen deze nauwelijks op in een donkere omgeving, behalve in nood natuurlijk. Deze minder storende en onopvallende noodverlichtingsoplossing is hierdoor ideaal in bijvoorbeeld theaters, winkels, cafés en restaurants.

Noodverlichting in het zwart
Zwarte S-Sense noodverlichting

Voor elke situatie een oplossing

Wij bieden een gevarieerd portfolio met verschillende types voor vluchtwegaanduiding en –verlichting. Het portfolio is ook leverbaar in zwart:

  • Vluchtwegaanduiding Go!: installatievriendelijk en compact, optioneel voorzien van volwaardige vluchtwegverlichting;
  • Vluchtwegaanduiding S-Sense: stijlvol vormgegeven design passend in representatieve ruimtes. Mogelijk in combinatie met bijpassend Cinema-pictogram dat strooilicht voorkomt.
  • Vluchtwegverlichting CELO: minimalistische noodverlichting met altijd een optimaal lichtpatroon door het gebruik van verschillende lenzen;
  • Go! en CELO met spanningsrailadapter: snelle en foutloze montage, zonder extra stroomdraden.

Referenties

Wij hebben een aantal mooie voorbeelden van locaties waar noodverlichting in het zwart is toegepast. Bijvoorbeeld het Focus Filmtheater in Arnhem of Hotel Lamers in Nijmegen. Zij hebben gekozen voor de zwarte CELO en zwarte Go! armaturen aan een zwart plafond. Een grote wens voor het nieuw te realiseren Europese hoofdkantoor van CRH in Amsterdam was dat de noodverlichting naadloos moest aansluiten bij de inrichting. De zwarte Cinema-armaturen waren de oplossing.

Uiteraard zijn ook onze Cinema-modellen voorzien van 10 jaar garantie op de armatuur en maar liefst 8 jaar garantie op de accu.

Ga om al onze zwarte armaturen te bekijken naar ons productassortiment.

Zwarte noodverlichting Go!

Bekijk assortiment

Bekijk hier het volledige productassortiment.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Deel de blog:

Andere blogs

Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.
Afvalstromen Famostar

Afvalstromen binnen Famostar

Afgelopen jaar hebben we stappen genomen om de afvalstromen binnen Famostar te verduurzamen.
Jonge hond vs oude rot

Jonge hond vs oude rot

“De jeugd voelt verder dan ervaring ziet.” Famostar werkt samen met studenten van de Erasmus University en TU Delft. Zo wordt ervaring uitgewisseld.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales