Hotel Lamers Nijmegen

Referentie Hotel Lamers Referentie Hotel Lamers

Noodverlichting in stijl: Hotel Lamers kiest voor zwarte noodverlichting

Ondanks dat de zwarte noodverlichting ontstaan is uit de wens om niet op te vallen in donkere ruimtes, zijn er ook voorbeelden te geven van klanten die juist wél graag willen dat de zwarte armaturen opvallen. Een mooi voorbeeld hiervan is een nieuw hotel in Nijmegen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om een monumentaal pand aan de Groesbeeksedwarsweg in Nijmegen om te toveren tot kleinschalig hotel met 20 kamers met eetgelegenheid en een terras. In het pand heeft jarenlang een bloemisterij gezeten en krijgt nu dus een hele andere bestemming. Ze zijn nu bezig met de afwerking. Er is gekozen voor een strakke stijl met eigentijdse, houten elementen.

no-logo

Projectinformatie

Branche
Horeca
Type bedrijf
Hotel

Geïnspireerd door de S-Sense

Bij het verbouwen van het monumentale pand naar een hotel denk je misschien niet als eerste aan noodverlichting, maar de bouwer van dit hotel, Marcel Lamers, wist dat hij noodverlichting moest installeren in het pand en heeft dit direct meegenomen in zijn plannen. Marcel had al wat inspiratie opgedaan bij een koffietentje in Amsterdam. Daar zag hij zwarte S-Sense armaturen van Famostar hangen en vond deze zo mooi dat hij ze ook in zijn hotel wilde plaatsen.

Gekozen voor de Go! serie

Na contact met onze adviseur bleek dat Go! armaturen geschikter waren, omdat deze dankzij geïntegreerde vluchtwegverlichting de gangen en trappen kunnen aanlichten. Door de beperkte montage- en aansluitmogelijkheden is de toepassing van combinatiearmaturen ideaal. Het Go! armatuur is breed inzetbaar dankzij de verschillende praktische accessoires. Bijzonder in dit project is de toepassing van zwarte armaturen met witte accessoires. Zo zijn de armaturen gemonteerd op een centraaldoos, waar een handig afdekplaatje voor verkrijgbaar is. En onder het daklicht is de armatuur met een witte haakse wandbeugel aan de muur bevestigd.

Zwarte noodverlichting die gezien mag worden

Normaliter zou je bij witte wanden, plafonds en wit schakelmateriaal ook voor witte armaturen voor noodverlichting gaan. Marcel, van Hotel Lamers, kiest voor zwarte noodverlichting, de cinema variant van Famostar. Marcel heeft heel even getwijfeld of hij voor een goedkopere variant zou gaan, want het is toch een flinke investering. ‘Echt lang heb ik er niet over na hoeven denken, want ik vond de goedkopere varianten echt niet mooi. Daar komt nog bij dat heb ik de komende jaren nauwelijks omkijken naar de armaturen, dankzij de 8 jaar accugarantie‘.

Projectinformatie

Branche
Horeca
Type bedrijf
Hotel

Toegepaste producten

Hotel Lamers kiest voor zwarte noodverlichting van Famostar voor een opvallend detail in de inrichting.

Bekijk het eindresultaat

Een prachtig eindresultaat

Wij waren zo benieuwd hoe mooi de zwarte armaturen staan op een witte ondergrond dat we een bezoek hebben gebracht aan het hotel in wording om het resultaat met eigen ogen te bekijken. Een beetje trots zijn we wel, want het resultaat mag er zijn! Deze installatie bewijst dat veiligheid ook stijlvol kan zijn.

Installatiegemak

In het ontwerp van onze armaturen weegt installatiegemak zwaar mee als criterium voor de vormgeving. Dat onze armaturen echt makkelijk zijn te installeren kwam ook naar voren bij deze klant. Samen met een elektricien heeft Marcel alle armaturen geïnstalleerd, iets wat hij hiervoor nog nooit gedaan had. Hij wist precies waar alle armaturen moeten hangen omdat hij samen met onze adviseur het noodverlichtingsplan heeft gemaakt.

Als het hotel haar deuren heeft geopend brengen we zeker nog een bezoek om het eindresultaat te bewonderen.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.