Home Service Toolbox

Toolbox


Wilt u ook goed voorbereid zijn op vragen van uw klanten over noodverlichting?

Om het niveau op het gebied van noodverlichting in uw organisatie te verhogen organiseren wij toolboxen. Bij u of ons op locatie combineren we actuele wet- en regelgeving met tips over veilig werken en praktijksituaties. Dit is dé manier om de relatie met uw klant te verstevigen en verder uit te bouwen.

Programma op maat


In afstemming met u wordt de Toolbox samengesteld. Zo bepaalt u dus zelf welke onderwerpen aan bod komen, zodat op specifieke gebieden de kennis in uw organisatie vergroot wordt. Enkele onderwerpen ter inspiratie:

 • Veiligheid en noodverlichting
  Noodverlichting is meer dan een armatuur. Het is een middel om veilig te kunnen ontruimen. Maar hoe zorgt u nou voor een effectieve ontruiming en hoe kan een noodverlichtingsinstallatie hier optimaal aan bijdragen?
 • Wet- en regelgeving
  Alle relevante wet- en regelgeving in relatie tot noodverlichting wordt behandeld, zoals het Bouwbesluit, Arbobesluit, NEN-EN 1838, NEN 1010, NEN-EN-ISO 7010. Ook het onderhoud van noodverlichting is een belangrijk onderwerp; wat zijn de wettelijke eisen en hoe voer je dit goed uit mede gebruik makend van ISSO publicatie 79?
 • Verduurzaming
  Aan de hand van een Total Cost of Ownership (TCO)-berekening wordt stilgestaan bij verduurzaming. Vragen als "Wanneer gaan we over naar led?" en "Wat is de besparing?" zijn hier van belang. De renovatieoplossingen die wij kunnen bieden zijn hierbij essentiële hulpmiddelen.
 • Installatie en onderhoud in de praktijk
  In de praktijk gaat het soms anders dan in de theorie. Daarom komen er ook herkenbare praktijkvoorbeelden aan de hand van foto’s naar voren om te laten zien hoe het niet moet, met daarbij mogelijke oplossingen.
 • Veilig werken
  Spanningsloos werken, het juiste gebruik van batterijen, beschermingsklassen van armaturen (IP en IK): een greep uit de onderwerpen die een rol spelen bij de arbeidsveiligheid rondom het installeren en onderhouden van noodverlichting.
 • Belevingsruimte
  Als de toolbox bij ons op locatie plaats vindt, is het een meerwaarde de belevingsruimte van het Kenniscentrum Noodverlichting toe te voegen aan het programma. Hier wordt ervaren wat complete duisternis tijdens een ontruiming is, maar ook wat 1 lux doet om de vluchtroute te herkennen. Het waarom van de wet- en regelgeving wordt zo 'live' ondervonden.

Toolbox aanvragen

U bepaalt zelf welke onderwerpen in de toolbox aan bod komen.

Direct aanvragen

Toolbox aanvragen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.