Slimme noodverlichting

Een belangrijk onderdeel van veiligheid op de werkvloer is de werkplek veilig kunnen verlaten in het geval van een calamiteit.  Als de spanning uitvalt is noodverlichting onmisbaar om veilig het gebouw te kunnen verlaten. Om hiervoor zorg te dragen moet u er op kunnen vertrouwen dat de noodverlichting werkt. Een notificatie ontvangen in het geval van een defect aan een armatuur? Het kan met het nieuwe intelligente beheersysteem ‘SmartScan’.

Slimme systemen voor een veilige werkomgeving

Als werkgever of gebouwbeheerder wilt u uw noodverlichting natuurlijk in topconditie houden. U neemt uw verantwoordelijkheid en kiest bewust voor een veilig verblijf van uw medewerkers of bezoekers. Maar tegelijkertijd wilt u ook dat  het in goede conditie houden van de installatie zo min mogelijk tijd in beslag neemt en geen processen verstoort. Tegenwoordig zijn er allerlei ‘slimme’ systemen die ervoor zorgen dat een gebouw op afstand kan worden beheerd . Als het om noodverlichting gaat, wordt er vaak nog ‘traditioneel’ gekozen. Wij willen u graag kennis laten maken met SmartScan; het nieuwe draadloze intelligente beheersysteem voor noodverlichting.

Kies voor draadloos

Kiezen voor een draadloos systeem levert verschillende voordelen op. Om te beginnen is er geen extra bekabeling of montagearbeid nodig, waardoor er kosten worden bespaard. Dat maakt SmartScan ook uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Daarnaast worden alle verzamelde gegevens in de cloud bewaard. Hierdoor kunt u adequaat onderhoud altijd, overal en op elke gewenste locatie aantonen.

Gegevens inzichtelijk via Nederlandstalig webportal

Alle verzamelde informatie (testresultaten, dagelijkse update) van de armaturen wordt door de gateway via een gsm-verbinding doorgegeven aan een afgeschermde server. De gegevens zijn zichtbaar in een intuïtieve, Nederlandstalige user interface. Testresultaten zijn eenvoudig toegankelijk en alle historische gegevens blijven bewaard. De gegevens van alle afzonderlijke armaturen, zoals de accuconditie en de resultaten van de functie- en autonomietesten, zijn via elk gewenst device in te zien.

De voordelen van SmartScan noodverlichting

SmartScan noodverlichting

Download de whitepaper Slimme noodverlichting

Wil je meer informatie over slimme noodverlichting en SmartScan?

Waarom SmartScan?

Hoe werkt SmartScan?

SmartScan noodverlichting

D-Sign SPS-1 C - Famostar

D-Sign SPS-1 C

393809
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
CELO CS VPS-1 C Cinema - Famostar

CELO CS VPS-1 C Cinema

393362
Plafond opbouw
SmartScan
Go! PPS-1 - Famostar

Go! PPS-1

393366
Plafond opbouw
SmartScan
Pro WPS-1 - Famostar

Pro WPS-1

393372
Wand opbouw
SmartScan

Slimme noodverlichting: hoe werkt het?

Voor een betrouwbare werking is er gekozen voor een eigen stabiel 868 MHz mesh- netwerk. De SmartScan armaturen maken gebruik van de 868 MHz-band om de armaturen in een mesh- netwerk met elkaar te laten communiceren. Het voordeel van deze frequentieband is het grote doordringend vermogen en dat deze andere bedrijfsnetwerken niet verstoord. Mesh- netwerken kenmerken zich door hun ingebouwde fail-safety: alle armaturen in het netwerk die elkaar ‘zien’ gebruiken elkaar meteen als doorgeefstation. Mesh- netwerken zijn daardoor uitermate robuust en ook ideaal voor de monitoring van slimme noodverlichting.

Kies voor een totaaloplossing met licht

Overtuigd van de voordelen van SmartScan voor het onderhoud en monitoren van uw noodverlichtingsinstallatie? Dan willen wij u graag nog informeren over SmartScan als totaaloplossing voor de verlichting in uw gebouw(en). Het geeft u inzicht in de status van alle verlichtingsarmaturen, op elk gewenst moment.

Energieverbruik inzichtelijk

Als u kiest voor SmartScan voor uw verlichting dan heeft u de beschikking over data over het energieverbruik en foutmeldingen. Maar SmartScan biedt nog meer voordelen. Zo kunt u bij een calamiteit de verlichting regelen of het dimregime aanpassen aan de verkeersintensiteit.

Wilt u alles weten over SmartScan in combinatie met verlichting? Bezoek hiervoor de website van onze partner Thorlux, die naast Famostar ook onderdeel is van de Thorpe Group.

In Groot Brittannië al meer dan 900 SmartScan systemen in gebruik

Het draadloze besturings- en managementsysteem SmartScan is ontwikkeld door Thorlux en wordt in Groot Brittannië al vele jaren toegepast. Onder andere BMW Group en Unilever maken gebruik van SmartScan. Het systeem heeft zichzelf dus al bewezen en er is veel praktijkervaring mee.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Download de folder over slimme noodverlichting

Wil je weten hoe SmartScan het werk makkelijker maakt?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

SmartScan noodverlichting bij Brusche Elektrotechniek

In het nieuwe onderkomen van Brusche aan de Twentepoort West 29 te Almelo zijn de nieuwste technieken toegepast waaronder het nieuwe Famostar SmartScan systeem. Het was voor Brusche vanzelfsprekend om voor SmartScan te kiezen, zeker gezien de voortschrijdende techniek in de E-branche in combinatie met het verhuizen naar een nieuw onderkomen in Apeldoorn.

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales