Wat wordt er getest en wat niet?

Bij TL was het testen van lichtbron (zeker bij niet-permanente armaturen) erg belangrijk. Het testen van led armaturen is net zo belangrijk. Wat wordt er allemaal getest? De lichtbron, autonomie en de elektronica. Is je lichtbron defect, dan doet de vluchtwegverlichting het niet. Een goed werkende lichtbron was dus een must. Bij de overgang naar led is dit minder een issue, vanwege de betrouwbaarheid van led. De kans dat led stuk gaat (zeker bij niet-permanente armaturen) is niet zo groot. Toch moet je de led lichtbron blijven monitoren.

Status lichtbron

Is je lichtbron defect, dan doet de vluchtwegverlichting het niet. Een goed werkende lichtbron was dus een must. Bij de overgang naar led is dit minder een issue, vanwege de betrouwbaarheid van led. De kans dat led stuk gaat (zeker bij niet-permanente armaturen) is niet zo groot. Toch moet je de led lichtbron blijven monitoren.

Status autonomie

De autonomietest kijkt of de armatuur het in Nederland wettelijk vereiste uur autonoom blijft branden. Verplicht is om dit elk jaar testen. Famostar test dit twee keer per jaar. Zo ben je nooit te laat met testen.

Status elektronica

Door de elektronica te testen is te bepalen of bijvoorbeeld de acculader werkt. Doordat alle armaturen een indicatie-led hebben die amber (verschillende patronen) en groen (alles werkt correct) kan knipperen, is de status goed uit te lezen. Ook kan er bij een mogelijk niet goed werkende armatuur worden bepaald of het een autonomie probleem (accu vervangen?) is, een defecte lichtbron of kapotte elektronica.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Bekijk al onze vluchtrouteaanduiding

Op zoek naar vluchtrouteaanduiding van de hoogste kwaliteit?

Deel het kennisbank artikel:

Verbreed én verdiep uw kennis over noodverlichting.

Kenniscentrum Noodverlichting logo

Gerelateerde kennisbank artikelen

Techniek

Ontdek het verschil tussen een lineaire en circulaire economie.

Techniek

Waarom is het verschil tussen continu vermogen en aansluitvermogen van belang?

Techniek

Flash Alert™ is een flitsfunctie die zorgt dat een pictogram periodiek feller oplicht in nood.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales