Home Service Flash Alert™ Technology

Flash Alert™ Technology


Flash Alert™ Technology zorgt ervoor dat een pictogram periodiek feller oplicht in nood. Door deze flitsfunctie trekt het pictogram extra aandacht bij spanningsuitval, waardoor mensen sneller geneigd zijn de vluchtroute naar de dichtstbijzijnde nooduitgang te herkennen en te volgen. De luminantie blijft te allen tijde minimaal 2 cd/m², conform NEN-EN 1838.

 

Flitslicht trekt extra aandacht


Bij de ontwikkeling van deze technologie hebben wij ons gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat heeft aangetoond dat een flitslicht extra aandacht trekt. De attentiewaarde van een licht dat met een zekere regelmaat in verschillende sterktes brandt, ligt namelijk een stuk hoger dan een continu brandend licht. Door de verandering in lichtsterkte krijgt het brein namelijk een extra impuls.

Dit heeft ervoor gezorgd dat een flitsend licht op verschillende manieren wordt ingezet om aandacht te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het geven van grootlicht in uw auto om andere bestuurders te waarschuwen. En nu is het dus mogelijk om mensen een extra signaal te geven bij het vluchten in een noodsituatie.

 

Famostar vluchtwegaanduiding uitgerust met Flash Alert™


Flash Alert™ is toegepast in al onze actuele families met vluchtwegaanduiding. U herkent deze functie door het volgende icoon:

Meer over Flash Alert?

Voor meer informatie over Flash Alert™ en andere unieke producteigenschappen van onze armaturen kunt u terecht in onze kennisbank.

Lees verder
1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.