Wooninc

referentie Wooninc referentie Wooninc

Famostar 8 jaar accugarantie bij Wooninc: een perfecte fit

In Eindhoven staat een van de woongebouwen voor ouderen van woningcorporatie Wooninc. Dit woongebouw valt onder het WoonincPlusVitalis concept. Bewoners profiteren hierbij van een compleet pakket woon-, welzijn-, en zorgdiensten die hen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Voor dit pand in Eindhoven was op basis van een meerjaren onderhoudsplan vervanging van de noodverlichtingsinstallaties nodig. De Famostar 8 jaar accugarantie bij Wooninc biedt de oplossing op het gebied van onderhoud en duurzaamheid.

Nieuw bij Famostar

Nieuw bij Famostar is de 8 jaar accugarantie die wij vanaf 2019 geven op onze accu’s in nieuw geleverde armaturen, een echte uitkomst voor Wooninc. Niet alleen scheelt de lagere onderhoudsfrequentie in kosten voor Wooninc., het brengt ook voordelen voor de bewoners met zich mee.

logo Wooninc

Projectinformatie

Branche
Zorg en Welzijn
Type bedrijf
Zorgcomplex
Plaats
Eindhoven

Een duurzame keuze

Duurzaamheid speelt naast kwaliteit een steeds grotere rol in de keuze voor noodverlichtingsinstallaties en leveranciers van noodverlichting. Jeroen Aarts, opzichter installaties bij Wooninc. (rechts op de foto hieronder) legt uit: “Voor ons is kwaliteit erg belangrijk, vooral voor veiligheidsproducten. Daarnaast hechten we veel waarde aan duurzaamheid en innovatievermogen.”

Een noodverlichtingsinstallatie met een langere garantieperiode – 10 jaar op de armatuur, 8 jaar op de accu in nieuw geleverde armaturen – voorziet in deze behoeftes.

De samenwerking met Famostar

Van fabrikanten wordt steeds meer verwacht dat zij actief meedenken, met innovaties en onderscheidende initiatieven komen en duurzame installaties aanbieden gericht op dat specifieke product.

“Vanaf het begin heeft Famostar laten zien dat ze met ons meedenken. De producten van Famostar hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding. Daarbij was Famostar uniek in de verlengde accugarantie van 8 jaar én de armatuurgarantie van 10 jaar. Dit was onder andere doorslaggevend in onze keuze voor Famostar,” vertelt Pascal Snellen, vanuit SY-nergy werkzaam bij Wooninc. als adviseur.

logo Wooninc

Projectinformatie

Branche
Zorg en Welzijn
Type bedrijf
Zorgcomplex
Plaats
Eindhoven

Toegepaste producten

Vanwege de langdurige zekerheid met 8 jaar accugarantie bij Wooninc biedt Famostar de perfecte uitkomst.

Bekijk het eindresultaat

Minder onderhoudsmomenten nodig

Voor woningcorporaties zoals Wooninc. die veel oudere huurders hebben, is het belangrijk dat bewoners weinig overlast ervaren tijdens onderhoudswerkzaamheden. De langere garantietermijn van zowel de armatuur (10 jaar) als de accu (8 jaar) zorgt voor een lagere onderhoudsfrequentie en daardoor minder overlast. Daarnaast wordt er aangegeven dat er een behoefte is van pandeigenaren om ontzorgd te worden. Ook hierin voorziet een langere garantietermijn.

Pascal legt uit: “voor eigenlijk alle installatietechnische componenten is de garantietermijn en de kwaliteit van de producten belangrijk. Dit zorgt voor vertrouwen en rust bij de opdrachtgever. Ze weten dat ze de komende jaren niet met onverwachte kosten worden geconfronteerd.”

Een uitkomst voor oudere bewoners

In dit woongebouw wonen voornamelijk ouderen. Sommige bewoners kunnen het als storend ervaren als bijvoorbeeld een onbekend persoon met een ladder onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan de noodverlichtingsinstallaties.

Pascal vertelt: “het vervangen van de accu of de gehele armatuur kan door de bewoners van Wooninc. als storend worden ervaren. Daarom is het belangrijk dat dit op een zo snel en goed mogelijke manier gebeurt.” Jeroen stemt in: “de 8 jaar accugarantie biedt echt een uitkomst als het gaat om duurzaamheid, onderhoudsgemak en de gereduceerde overlast voor de bewoners. We zien het echt als een toevoeging.”

Het voordeel van 8 jaar accugarantie bij Wooninc

Naast dat het een uitkomst is voor de bewoners van Wooninc. draagt de langere verwachte levensduur van onze geoptimaliseerde accu’s ook bij aan een duurzame noodverlichtingsinstallatie. Zo is er bijvoorbeeld slechts één accuwissel nodig tijdens de levensduur van de armatuur, wat bespaart op arbeid en afval. Ook gebruiken wij de meest bewezen accutechnologie, namelijk NiMH, wat milieuvriendelijker is dan andere accu’s zoals Lithium of Li-ion.

Veilige noodverlichting

Doordat onze noodverlichtingsinstallaties langdurige zekerheid bieden voor onze klanten dragen wij bij aan de algehele veiligheid binnen een gebouw en verlopen ontruiming in geval van nood nóg veiliger.

Go! en CELO

In dit project zijn onze vluchtwegaanduiding Go! en vluchtwegverlichting CELO toegepast. Door het aanbieden van zowel in- als opbouw modellen van onze Go!-serie als de daarbij horende accessoires, had de installateur geen enkel probleem met het vervangen van de armaturen op de plek van de oude armaturen, dat voornamelijk inbouw modellen waren.

De universele renovatieset van Famostar

“Door gebruik te maken van de universele renovatieset van Famostar hebben we probleemloos de armaturen kunnen vervangen. Dit maakt de installatie overzichtelijk en makkelijk te onderhouden,” vertelt Leon Mutsaers, eigenaar van Technisch Buro Wissing (midden op de foto hieronder), de installateur voor dit project.

Daarnaast draagt het serviceluikje bij de Go!-serie bij aan het onderhoudsgemak doordat de installateur gemakkelijk bij de accu kan komen indien nodig, iets wat erg belangrijk is voor monteurs, aldus Leon.

Linda Peters
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met Linda
Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Mede dankzij de corona periode zijn we begonnen met het maken van gratis Famostar webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen.

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.