Distributiecentrum Welkoop

Referentie Welkoop Referentie Header

HiVision noodverlichting bij Distributiecentrum Welkoop: speciaal voor grote afstanden

In het laatste kwartaal van 2020 is het nieuwe Distributiecentrum en servicekantoor van de Welkoop in Apeldoorn opgeleverd. Systabo is verantwoordelijk geweest voor de bouw, in opdracht van VolkerWessels Logistics Development. De bouw is gestart in december 2019 en het gebouw is in oktober 2020 opgeleverd. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie, het uitgangspunt is een BREEAM Very Good certificaat. Famostar armaturen hebben hier een handje bij geholpen. Vanaf deze locatie worden er 150 winkels bevoorraad en alle online bestellingen afgehandeld.

Welkoop

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Distributiecentrum
Adres
Laan van de Stier 60
Postcode
7324 CC
Plaats
Apeldoorn

Samen denken in oplossingen om zo te komen tot het beste resultaat

Het servicekantoor heeft een oppervlakte van ongeveer 3500 vierkante meter en het distributiecentrum is bijna 20.000 vierkante meter groot! Het terrein is daarnaast ook nog voorzien van een parkeergarage met 180 parkeerplaatsen. Batenburg Installatietechniek heeft het installatiewerk gerealiseerd. Zowel de werktuigbouwkundige als elektrotechnische installaties. Voor de noodverlichtingsinstallatie hebben zij gekozen voor Famostar. ‘Wij hebben een lange relatie met Famostar, ze zijn onze vaste partner als het gaat om noodverlichting’ vertelt Frank Oostewechel, projectleider bij Batenburg Installatietechniek. ‘Samen denken we in oplossingen door de inzet van elkaars kennis en kunde. Famostar ondersteunt ons met advies over de projectie, wij weten alles over de uitvoering en zo komen we steeds tot het beste resultaat’.

HiVision armaturen in het distributiecentrum

Voor dit project zijn in de kantoorruimtes onze standaard armaturen, de GO! en CELO gebruikt, vertelt John Lammerts, accountmanager bij Famostar. ‘Daarnaast is er gekozen voor onze HiVision noodverlichting bij Distributiecentrum Welkoop. Binnen het distributiecentrum moeten grote afstanden overbrugd worden. Speciaal hiervoor is onze HiVision ontwikkeld. Het egaal uitgelichte pictogram heeft een herkenningsafstand van 50 meter, dit is het dubbele ten opzichte van reguliere armaturen. Je kunt dus minder armaturen gebruiken, omdat het pictogram groter is dan de standaard. Ideaal voor locaties met grote hoogtes en lange gangen, precies zoals bij dit distributiecentrum’.

Duurzamer met behulp van Famostar armaturen

Op het gebied van duurzaamheid dragen onze armaturen ook hun steentje bij aan dit project. De accu van deze nieuwe armaturen moet elke 8 jaar vervangen worden, in plaats van elke 4 jaar wat de standaard is in de markt. Op al onze armaturen zit standaard al een productgarantie van 10 jaar. In totaal zorgt dit dus voor een gegarandeerd lange levensduur!

Bekijk de video

Van dit mooie project hebben we een referentievideo gemaakt. Het is zeker de moeite waard om deze even te bekijken. De video staat onderaan deze referentie.

John Lammerts
Heb je een vraag over deze referentie?
Neem direct contact op met John
Welkoop

Projectinformatie

Branche
Industrie
Type bedrijf
Distributiecentrum
Adres
Laan van de Stier 60
Postcode
7324 CC
Plaats
Apeldoorn

Toegepaste producten

Vanwege de extra lange zichtafstand is er gekozen voor HiVision noodverlichting bij Distributiecentrum Welkoop in Apeldoorn.

Bekijk het eindresultaat

Benieuwd naar andere referenties?

Voor iedere branche hebben wij de juiste oplossing voor noodverlichting.