Wat doen we aan duurzame noodverlichting bij Famostar?

Noodverlichting als product draagt bij aan de publieke veiligheid, wat voor Famostar een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Een gebouw moet met behulp van noodverlichting veilig te verlaten zijn. Daarnaast moeten dergelijke installaties ook steeds duurzamer worden. Famostar wil hier graag aan bijdragen. Dit doen wij op verschillende manieren.

Onze noodverlichting

Onze noodverlichting is energiezuinig door het gebruik van led-lichttechnologie. Deze lichttechnologie is milieuvriendelijker dan tl en gaat ook langer mee. Daarnaast passen wij NiMH-accutechnologie toe bij al onze accu’s. Deze accutechnologie is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld NiCd of Li-ion accu’s en zijn het best te recyclen. Door het laad- en ontlaadcircuit van de armaturen optimaal af te stemmen op de gebruikte accu kunnen wij een langere levensduur van onze installatie garanderen. Deze langere levensduur zorgt voor minder (chemisch) afval.

Ecologische voetafdruk

Naast de noodverlichtingsinstallatie kiezen we ook met onze logistiek een duurzame weg. Zo stimuleren wij het reduceren van brandstofverbruik door het gebruik van minder milieubelastende bedrijfswagens zowel onszelf als bij onze partners en gebruiken wij enkel recyclebare FSC-gecertificeerde dozen. Voor de hoeveelheid uitstoot die we desondanks (nog) niet kunnen vermijden nemen we deel aan het koolstofcompensatieproject van ons moederbedrijf F W Thorpe. Hierbij worden, afhankelijk van de CO2-belasting bomen geplant. Lees er hier meer over.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over duurzaamheid bij Famostar?

Bekijk hier meer informatie.

Deel het kennisbank artikel:

Verbreed én verdiep uw kennis over noodverlichting.

Kenniscentrum Noodverlichting logo

Gerelateerde kennisbank artikelen

Kwaliteit

Wij vinden het belangrijk dat ons afval op de juiste manier verwerkt wordt. Daarom werken bij samen met verschillende instanties om dit correct te kunnen doen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales