Hoe gaat Famostar om met de verwerking van (chemisch)afval van noodverlichtingsaccu’s?

Wij vinden het belangrijk dat ons afval op de juiste manier verwerkt wordt. Daarom werken bij samen met verschillende instanties om dit correct te kunnen doen.

NiMH-accutechnologie

In de armaturen die we produceren maken we uitsluitend gebruik van NiMH-accutechnologie. Voor oudere armaturen die nog onderhouden worden leveren we nog NiCd-accu’s. Deze accu’s bevatten het giftige Cadmium. Voor alle accu’s geldt dat ze op verantwoorde wijze gebruikt en afgevoerd moeten worden. Wij besteden de inzameling, sortering en recycling van accu’s uit aan Stichting Batterijen (Stibat).

CO2 footprint

Wist je dat de CO2 footprint van NiCd-accu’s over 10 jaar bijna 10 keer hoger is dan NiMH-accu’s van led-noodverlichting? Overstappen heeft dus direct effect op het verkleinen van je CO2 footprint.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Alles weten over noodverlichtingsaccu’s?

Download de whitepaper accutechnologie

Deel het kennisbank artikel:

Verbreed én verdiep uw kennis over noodverlichting.

Kenniscentrum Noodverlichting logo

Gerelateerde kennisbank artikelen

Kwaliteit

Famostar draagt graag haar steentje bij aan een duurzame leefomgeving. Lees hier hoe wij ons inspannen voor een meer milieubewuste wereld.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales