Hoe zijn de armatuurcodes opgebouwd?

Elk armatuur uit ons assortiment heeft een eigen code. Onze armatuurtypes hebben niet zomaar een code; daar is over nagedacht! Ons assortiment bestaat uit negen verschillende productfamilies. Iedere productfamilie kent meerdere varianten en uitvoeringen, afhankelijk van de gevraagde toepassing of specificaties. Wij laten je graag zien hoe je aan de hand van de armatuurcode kunt bepalen welk type armatuur je nodig hebt voor het invullen van een project. Het komt soms ook voor dat de monteur op locatie is om te installeren en niet precies weet welk armatuur hij in handen heeft. Dan gaat de uitleg van de armatuurcode hem helpen.

Armatuurcode

In een productomschrijving zie je eerst de productfamilie staan, gevolgd door de armatuurcode. Door middel van een viertal voorbeelden maken we je wegwijs door de verschillende armaturen en hun omschrijvingen:

GO! WPA-1

In de armatuurcode staat de eerste letter voor de montagewijze; W voor wand en P voor plafond. Go! WPA-1 wordt dus aan de wand gemonteerd. De tweede letter, de P, staat voor permanent. Al onze vluchtwegaanduidingsarmaturen branden permanent om de zichtbaarheid te garanderen. Vervolgens volgt het testsysteem. Go! WPA-1 is een decentraal gevoed systeem, dat standaard is uitgerust met een Automatisch Test Systeem (ATS). Je herkent deze armaturen aan de letter A. Tot slot wordt de autonomietijd genoemd, die conform het bouwbesluit 2012 1 uur bedraagt.

CELO CI VD-1C

Een ander voorbeeld is CELO. Binnen de CELO-familie is een inbouw (CI) en een opbouw (CS) variant beschikbaar, waarmee de armatuurcode begint. Dat CELO een verlichtingsarmatuur is, kun je zien aan de V in de armatuurcode. Net als vrijwel al onze decentrale armaturen, is CELO te monitoren met het DALI-protocol. Armaturen die compatibel zijn met dit systeem hebben de letter D. Op het einde van de armatuurcode vind je de letter C, L of S. Deze letter staat voor het type lens. De cirkelvormige C-lens is ideaal voor open ruimtes, de langwerpige L-lens voor gangen, de XL-lens voor lange gangen en de S-lens om een lichtniveau van 5 lux te bereiken.

Pro Plus V-230

Voor de verlichtingsversie (V) van Pro is er een plusversie beschikbaar. Pro Plus V-230 is een armatuur dat bij spanninsuitval gevoed wordt via een 230 volt centrale. Dit armatuur en andere centraal gevoede armaturen zijn te herkennen aan de cijfers 230 in de omschrijving.

D-Sign SPA-1 C Cinema Dim

Ons nieuwste vluchtwegaanduiding design armatuur D-Sign is leverbaar in verschillende uitvoeringen. De armatuurcode van dit armatuur wijkt iets af . De S staat Service (wand- en plafondmontage) de P staat voor Permanent. Alle D-Sign armaturen zijn uitgerust met een Automatisch Test Systeem, daarvoor staat de letter A in de armatuurcode. De autonomietijd is 1 uur en daarvoor staat de 1 in de code. De C staat voor C-lens. Deze versie is uitgevoerd met C-lens. Cinema in de omschrijving geeft aan dat het om een zwart armatuur gaat en Dim staat voor de gedimde versie. Deze versie is speciaal ontwikkeld voor locaties waar strooilicht als vervelend ervaren kan worden, zoals in restaurants, bioscopen en theaters.

S-Sense ESPP-1

S-Sense is de enige productfamilie die zijn naam vermeld heeft in de armatuurcode: ES. Deze armaturen zijn naast wandmontage (W), plafondmontage (P) of inbouw (I) ook met een geïntegreerde pendel verkrijgbaar. Deze variant herkent u aan de twee P’s in de armatuurcode. De decentraal gevoede variant met geïntegreerde pendel is dus ESPP-1.

Armatuurcode
Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Bekijk al onze vluchtrouteaanduiding

Op zoek naar vluchtrouteaanduiding van de hoogste kwaliteit?

Deel het kennisbank artikel:

Verbreed én verdiep uw kennis over noodverlichting.

Kenniscentrum Noodverlichting logo

Gerelateerde kennisbank artikelen

Productgericht

De beschermingsgraden tegen water- en stofdichtheid voor noodverlichting worden uitgedrukt in een IP-waarde. Een IP-waarde bestaat uit twee cijfers.

Productgericht

Afstandstabellen zijn nodig om noodverlichting te projecteren. Met een voorbeeld leggen we je uit hoe je de afstandstabellen moet gebruiken.

Productgericht

Noodverlichting is een veiligheidsproduct. Daarom is het zo belangrijk dat je deze correct installeert. Hier leest je hoe je dat precies doet.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales