GGZ Westelijk Noord Brabant

Zorg en welzijn
Stichting GGZ
Hoofdlaan 8
4661 AA
Halsteren

Led-noodverlichting als onderdeel van de veiligheid bij GGZ WNB

In 2015 is een groot deel van alle noodverlichtingsarmaturen bij Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) te Halsteren vervangen door led-armaturen. Noodverlichting draagt bij aan de veiligheid binnen GGZ WNB en is daarom van groot belang.

Veiligheid

Jaarlijks doen er ongeveer 6500 mensen een beroep op het GGZ WNB bij problemen op het gebied van geestelijke gezondheid. Zo’n grote groep mensen in een, voor hen meestal onbekend gebouw, betekent dat de veiligheid in het geding kan komen tijdens een noodsituatie. Een kwalitatief goede en betrouwbare noodverlichtingsinstallatie is dan ook van essentieel belang. ''Door de aanwezigheid van noodverlichting is het voor zowel cliënten, medewerkers als bezoekers mogelijk om in geval van een noodsituatie de dichtstbijzijnde nooduitgang te bereiken en het pand veilig te verlaten'' geeft Chrisjan Geppaart, werkvoorbereider beheer en onderhoud, aan.

Jaarlijks onderhoud

Bij het jaarlijkse onderhoud werd geconstateerd dat een groot aantal armaturen niet meer voldeed aan de wettelijke gestelde eisen en vervangen moest worden. Hierbij heeft GGZ WNB meteen de keuze gemaakt om van TL naar led over te stappen. Geppaart: ''Bij het vervangen van de noodverlichting  hebben wij bewust gekozen voor led, omdat dit een energiezuinige lichtbron is''.

Armaturen

De productfamilies Go!, CELO, Pro en Nightlife van Famostar zijn toegepast in het gebouw. Go! en CELO zijn te vinden bij de receptie en in alle gangen. Door het compacte, rustige design passen de armaturen goed in deze omgeving. Pro is waterdicht en daardoor geschikt voor het zwembad van GGZ WNB. Door de lange levensduur van de led-armaturen van Famostar, die ook nog eens 10 jaar garantie hebben, is de betrouwbaarheid van de installatie optimaal. Een geruststellende gedachte voor GGZ WNB. Nu-Swift Brandbeveiliging heeft via haar dochterbedrijf Couwenberg Noodverlichting alle armaturen geïnstalleerd. Henry Bruinsma, service manager, is zeer tevreden: ''Deze armaturen zijn een aanvulling op ons pakket, zowel qua uiterlijk als installatiegemak. Wij installeren deze armaturen dan ook regelmatig''.

Logistiek

Technische Unie Arnhem heeft zorg gedragen voor het logistieke gedeelte, waardoor alle armaturen op tijd, netjes en op het juiste adres zijn afgeleverd.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat GGZ WNB weer een goed werkende noodverlichtingsinstallatie heeft, zodat cliënten, medewerkers en bezoekers zich in een veilige omgeving bevinden.

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.