Enza Zaden

Industrie
Groenteveredelingsbedrijf
Haling 1-E
1602 DB
Enkhuizen

Gebouw Enza Zaden klaar voor de toekomst

Enza Zaden produceert in verschillende gebieden over de gehele wereld zaden voor de wereldwijde markten van onder andere tomaten, komkommers, paprika’s en sla. Deze zaden komen allemaal naar de hoofdvestiging in Enkhuizen om verwerkt en verpakt te worden. Om dit in goede banen te leiden, was een gebouw nodig die klaar is voor de toekomst. En waar ook led-noodverlichting niet in mocht  ontbreken.

Klaar voor de toekomst

Binnen het grote complex in Enkhuizen veredelt Enza Zaden nieuwe rassen en verwerkt de zaden daarvan. Het ontvangen, schonen, sorteren en verkoopklaar maken gebeurt in het Santslootgebouw. In dit gebouw heeft Van der Laan de noodverlichting geïnstalleerd. Van der Laan is een van de huisleveranciers van Enza Zaden. Koen Stokman, manager projecten bij Van der Laan: ‘’Samen met de adviseurs en andere huisleveranciers hebben we gekeken hoe we dit grote complex klaar konden maken voor de toekomst.’’

Groot gebouw

De grootte van het Santslootgebouw (ruim 12.000 m2) is namelijk meteen hetgeen wat het gebouw uniek maakt. Door de grootte heeft Enza Zaden nog volop uitbreidingsmogelijkheden. Inmiddels is het grote gebouw voorzien van allerlei technische zaken, zoals glasvezel en +/- 2000 zonnepanelen. Op het gebied van noodverlichting was er maar één eis: led. Led is energiezuiniger dan TL en heeft een langere levensduur. Een logische keuze dus.

Toegepaste armaturen

In de productiegebieden is voor led-vluchtwegaanduiding Pro gekozen. De slagvastheid van dit armatuur speelde bij deze keuze een belangrijke rol. In alle kantoren en gangen is led-vluchtwegaanduiding van de productfamilie Go! en led-vluchtwegverlichting van de productfamilie CELO toegepast. ‘’Het moderne en compacte ontwerp van beide productfamilies zorgt voor een rustige uitstraling. Ook zijn beide productfamilies gemakkelijk te installeren én te onderhouden, wat grote voordelen voor ons maar ook voor Enza Zaden heeft opgeleverd.’’ aldus Koen Stokman. 

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.