Praxis Den Bosch

Retail
Bouwmarkt

Landelijke vervanging van noodverlichting in alle Praxisfilialen

Dagelijks komen er vele klanten naar Praxis om hun doe-het-zelf artikelen aan te schaffen. Omdat de bouwmarkt voor de meeste mensen onbekend terrein is, is het belangrijk dat een ontruiming bij nood kalm en veilig verloopt. Praxis heeft, onder leiding van GRB Verlichtingsonderhoud, een landelijke vernieuwing van noodverlichting ingezet in alle filialen.

Een grootschalig project

De noodverlichting in de Praxisfilialen bestond uit TL-armaturen waarvan sommige accupacks aan vervanging toe waren. “We hebben Praxis geadviseerd om in alle filialen de oude TL-armaturen te vervangen door led armaturen”, aldus Tom Oudijk, relatiebeheerder bij GRB Verlichtingsonderhoud. Omdat het zo’n groot project is worden niet alle armaturen in één keer vervangen. “Wij vervangen de oude armaturen in het jaar dat de accupacks preventief vervangen moeten worden of als het armatuur kapot is, want nu zijn er nog veel oude armaturen in gebruik met een relatief dure accupack. Hierdoor bespaart Praxis niet alleen kosten op toekomstig energieverbruik, maar ook op de kosten van het vervangen van de accupack”, volgens Tom Oudijk. Er zijn tot nu toe al 700 armaturen vervangen in verschillende filialen door het hele land, en daar komen er de komende tijd nog veel meer bij.

Noodverlichting die tegen een stootje kan

In Praxisfiliaal Den Bosch is de noodverlichting al vervangen. Hier zijn armaturen uit verschillende productfamilies toegepast. Omdat dit filiaal een hoog plafond heeft is Pro Plus geïnstalleerd. Dit vluchtwegverlichtingsarmatuur is speciaal geschikt voor ophanghoogtes van 4 tot 11 meter vanwege de hoge lichtopbrengst. Ook is het vluchtwegaanduidingsarmatuur van Pro toegepast. Dit slagvaste en waterdichte armatuur is bestand tegen onverwarmde ruimtes, ideaal om in het buitenportaal van Praxis op te hangen.

Esthetisch en functioneel

Verder zijn er, net zoals in de andere filialen, armaturen uit de productfamilie Go! toegepast. Volgens Tom Oudijk was dit geen moeilijke keuze: “Famostar is ons huismerk. Het biedt installatiegemak, er is een snelle levertijd en de armaturen hebben 10 jaar garantie mits ze goed zijn onderhouden. Er is specifiek voor Go! gekozen omdat het een mooi, compact armatuur is die standaard is voorzien van Flash Alert™.”  Deze functie zorgt ervoor dat het pictogram van de armatuur gaat flitsen in geval van nood. Hierdoor trekt de armatuur extra aandacht bij spanningsuitval, waardoor mensen sneller geneigd zijn de vluchtroute te volgen. Perfect voor een snelle en veilige ontruiming in grote gebouwen zoals de filialen van Praxis.

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.