Koning Willem 1 College

Onderwijs
School

Up-to-date noodverlichtingsinstallatie in het KW1C

Duizenden studenten en docenten lopen dagelijks rond in het MBO-onderwijsgebouw van het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Bij een ontruiming kan daardoor gemakkelijk paniek ontstaan. Een duidelijke noodverlichtingsinstallatie welke de aandacht trekt en iedereen naar buiten leidt helpt hierbij. In 2015 heeft er daarom een renovatie plaatsgevonden van de hele noodverlichtingsinstallatie.

700 armaturen

De noodverlichtingsinstallatie bestond uit maar liefst 700 armaturen. Al deze armaturen zijn aangepast naar de huidige wet- en regelgeving. Ook de pictogrammen zijn conform de nieuwe norm NEN-EN-ISO 7010. ‘’Verduurzaming door middel van led was hierbij belangrijk voor het KW1C.’’ aldus Lucien Daas, adviseur bij Installatie Adviesbureau Klictet. Daarnaast was van belang dat de werkzaamheden gedaan werden tijdens alle lessen door. Gelukkig was dit allemaal geen probleem.

Veiligheid voor alle studenten en docenten

Bij de campus Onderwijsboulevard van het KW1C zijn de productfamilies Go! voor vluchtwegaanduiding en CELO voor vluchtwegverlichting toegepast. Dit zijn dezelfde armaturen als bij de campus Vlijmenseweg, waar boven de uitgangen ook (vluchtweg)verlichting Nightlife is geïnstalleerd. Het KW1C wilde graag één gelijk systeem. Veiligheid voor alle studenten en docenten stond daarbij voorop. Om deze reden is de keuze gemaakt voor armaturen met het testsyteem DALI. Door deze communicatiemodule van Helvar is het mogelijk om de noodverlichtinginstallatie centraal te beheren en bewaken vanaf één werkplek. Lucien: ‘’Het KW1C hoeft met DALI niet te wachten tot de jaarlijkse inspectie voordat er een afwijking geconstateerd wordt. Maandelijks wordt er een logboek bijgehouden en komt er direct een melding als een armatuur defect is. Wanneer er een ontruiming plaatsvindt heeft het KW1C zo de zekerheid dat alle armaturen goed werken, waardoor een ontruiming veilig en zonder paniek verloopt.’’

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.