De Hallen

Retail
Cultureel Centrum

Toegepaste producten

Famostar noodverlichting in lijn met duurzame, architectonische metamorfose De Hallen

In februari 2015 werd de metamorfose van het noemenswaardige project De Hallen in Amsterdam afgerond. Dit immense complex gelegen in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West werd in twee jaar tijd omgebouwd tot cultureel centrum bestaande uit diverse horeca, een bibliotheek, bioscoop, tv-studio’s en ambachtencentrum. Bij deze renovatie werd ook de led-noodverlichting van Famostar toegepast welke in lijn ligt met de duurzame en architectonische uitstraling van de locatie.

Veiligheid

In een locatie van circa 16.000 meter met diverse gebruiksfuncties en een grote groep bezoekers en personeel is het van groot belang dat er veilig ontruimd kan worden in noodsituaties. Een betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige noodverlichtingsinstallatie zorgt ervoor dat de aanwezige mensen in staat zijn de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang veilig en snel te vinden. Paniek, ongelukken en zelfs levensbedreigende situaties kunnen zo voorkomen worden.

In opdracht van De Hallen kreeg installatiebedrijf Van den Pol Elektrotechniek de verantwoordelijkheid een passende noodverlichtingsinstallatie in te richten. Zij kozen voor hun huismerk Famostar, de A-merk noodverlichtingsfabrikant met meer dan 55 jaar ervaring.

Duurzaamheid

Duurzaamheid was een belangrijk thema bij de verbouwing van De Hallen, zowel in het denken, ontwerpen en gebruiken van het complex. Ook de noodverlichtingsinstallatie moest energie-efficiënt ingestoken worden. ''Daarom hebben wij voor led gekozen'', aldus Henk Slot, Senior Engineer bij Van Den Pol. Het assortiment van Famostar bestaat uit energiezuinige led-armaturen geschikt voor diverse toepassingen. Aangezien vluchtwegaanduiding dag en nacht continu moet branden, is er veel te besparen in een dergelijk groot project door armaturen voorzien van een led-lichtbron te gebruiken. Bovendien zorgt de kleine led ervoor dat er voor compacte vluchtwegverlichting gekozen kan worden, wat in lijn is met de vormgeving van De Hallen.

De modernste led-technologie in Famostar producten zorgt ervoor dat de levensduur minimaal 10 jaar gegarandeerd is, wat uniek is in de markt. Slot: ''Enkele armaturen moesten hoog gemonteerd worden. Vanwege de lange levensduur van led-lichtbronnen hoeven we deze niet jaarlijks te vervangen en is dat dus geen probleem''. Naast kostenbesparingen levert dit ook de zekerheid van een betrouwbaar armatuur op. Het streven van De Hallen naar het behalen van het hoogste waarde label A werd mede hierdoor behaald.

Toegepaste noodverlichting

De Allround-familie werd in de winkelpassages toegepast. “Wij adviseren deze armatuur altijd graag vanwege de goede zichtbaarheid, zeker in dergelijke grote hallen, wat bijdraagt aan een soepele ontruiming tijdens nood”. Daarnaast past de cirkelvormige, minimalistische en strakke vormgeving ideaal bij de industriële look van de voormalige tramremise. Ook S-Sense is uitgekozen vanwege haar design. Slot: ''De architect was hier enorm gecharmeerd van”. Ook de strakke, compacte vluchtwegverlichting CELO past uitstekend in de stijlvolle omgeving. Vanwege de constructieve plafonds was er voorkeur voor opbouwmontage.

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.