Brusche Elektrotechniek

Elektrotechniek
Installateur
Twentepoort West 29
7609 RD
Almelo

Toegepaste producten

Brusche Elektrotechniek heeft als eerste installateur in Nederland gekozen voor SmartScan.

In het nieuwe onderkomen van Brusche aan de Twentepoort West 29 te Almelo zijn de nieuwste technieken toegepast waaronder het nieuwe Famostar SmartScan systeem. SmartScan is een draadloos beheersysteem waarmee alle Famostar noodverlichtingsarmaturen centraal gemonitord kunnen worden. Het Smartscansysteem geeft voor Brusche het grote voordeel dat de noodverlichting altijd actueel is en eventuele storingen aan armaturen automatisch doorgegeven worden aan de technische dienst. Een ander voordeel  is dat het bijhouden van een logboek wat gevraagd wordt vanuit het Bouwbesluit Artikel 1.16 automatisch wordt uitgevoerd door het systeem.

Het was voor Brusche vanzelfsprekend om voor SmartScan te kiezen, zeker gezien de voortschrijdende techniek in de E-branche in combinatie met het verhuizen naar een nieuw onderkomen. Brusche heeft in haar nieuwe project, het Plastchem te Hardenberg, ook gekozen voor het Famostar SmartScan systeem. Dit project wordt later dit jaar opgeleverd en geeft Brusche het voordeel dat het inspecteren en onderhouden van de noodverlichtingsinstallatie via het SmartScan systeem efficiënt en eenvoudig uitgevoerd kan worden.

Het installeren van de SmartScan armaturen is voor Brusche net zo eenvoudig als het installeren van Famostar ATS armaturen, het aansluiten van de armatuur en de gateway op een 230 V voeding zijn bekende werkzaamheden voor de installateur. Het engineren in Autocad, de portal inrichten en het in bedrijf stellen van het smartsysteem wordt verzorgd door Famostar.

In het fraaie nieuwe pand is er veel aandacht besteed aan de verlichtings- en noodverlichtingsoplossingen vertelt John Lammerts, accountmanager bij Famostar. Voor de vluchtwegaanduiding is er gekozen voor een inbouwvariant uit de Go!-serie. Inbouwarmaturen uit de bekende CELO-serie zorgen voor de juiste verlichtingssterkte in het geval er een spanningsuitval is.

Benieuwd naar de mogelijkheden en de voordelen van het SmartScan systeem in een van uw projecten? Neem gerust contact op, we staan u graag te woord. Hieronder kunt u de video van dit project bekijken.

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.