12 juni 2020

Noodverlichting in de praktijk

Werknemers van Famostar blijven altijd bezig met veiligheid, ook tijdens hun vakantie. Dat blijkt uit het verhaal van één van onze medewerkers die begin dit jaar een lang weekend in ‘Jelle’s Plak’ verbleef, een vakantieboerderij op het mooie Terschelling.

In gesprek met André

Vroeg in de ochtend, lekker een boek aan het lezen met de voetjes omhoog voor de kachel, ontstond een gesprek met de eigenaar. Het ging over het eiland, de locatie, het weer en allerlei andere koetjes en kalfjes. Uiteindelijk kwam ook het werk ter sprake. Medewerkers van Famostar letten overal waar zij komen op de aanwezige noodverlichting en deze, bij ‘Jelle’s Plak’, was in storing. Iets wat onze medewerker al opgevallen was. Ook was het een erg verouderd model, dat het niet meer helemaal goed werkte was dus niet vreemd.

Noodverlichting in de praktijk
Noodverlichting in de praktijk

Welk armatuur is geschikt?

De eigenaar van ‘Jelle’s Plak’, André, wist niet eens hoe oud het armatuur eigenlijk was. ‘Het hing er al toen ik de boerderij jaren geleden kocht’ gaf hij aan. Natuurlijk was hij zelf ook al eens op onderzoek gegaan naar een vervanging voor dit armatuur, maar hij zag door de bomen het bos niet meer. ‘Er zijn zoveel verschillende modellen, maar welke is nou het meest geschikt voor deze locatie? De hoogte is hier zeer beperkt, dus het is lastig om iets op te hangen wat goed zichtbaar is’. Vakantie of niet, onze medewerker gaf natuurlijk graag advies, en samen zijn zij tot een goede en veilige oplossing gekomen voor de vakantieboerderij van André.

Voor en na

Hiernaast zie je de voor en na foto’s van de noodverlichting in de praktijk op vakantieboerderij ‘Jelle’s Plak’.

Benieuwd naar onze andere praktijkoplossingen?

Bekijk hier onze referenties.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Deel de blog:

Andere blogs

Marc

Famostar on demand webinars

Bekijk nu onze on demand webinars met productmanager Marc en geef je kennis over noodverlichting een update.
RION certificering Famostar

Famostar RION gecertificeerd

Famostar is sinds de lancering van de RION erkenningsregeling in januari 2022 gecertificeerd voor deelgebied A.
Winnaars-Famostar-Fiets

Duurzaamheidsinitiatief

Op deze pagina lees je de duurzaamheidsverhalen van de winnaars van de Famostar fiets. Het zijn allemaal verschillende verhalen, laat je inspireren!

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Rayonindeling Famostar
Famostar medewerkers sales