Famostar verbouwing magazijn

Update verbouwing

23 juni 2023

Als je al even niet bij ons op kantoor in Velp bent geweest dan kom je voor een grote verrassing te staan bij je volgende bezoek. Inmiddels is het gebouw naast het bestaande Famostar pand wat er al stond namelijk bijna af. Het is een grote verandering met hoe het eerder was. Het Famostar pand is opeens twee keer zo groot geworden.

Het nieuwe deel van het gebouw zal uiteindelijk in gebruik genomen worden als magazijn. We maken nu gebruik van meer dan één locatie om onze materialen op te slaan wat zorgt voor veel transportbewegingen. Deze willen we hiermee terugdringen.

Komende tijd wordt er nog hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten in het nieuwe magazijn. Daarnaast gaan we nog verbouwen in ons huidige kantoor om ook dit een flinke update te geven.

1 december 2022

In gesprek met Jan, projectleider nieuwbouw.

Dat er druk gebouwd wordt naast ons bedrijfspand is geen geheim. Er wordt een nieuw magazijn gerealiseerd, om zo reisbewegingen tussen hoofdgebouw en opslag te verminderen. In deze blog gaan wij in gesprek met Jan Maalderink, projectleider nieuwbouw. Hij vertelt over het project en wat daarbij komt kijken.

Vertel eens over jouw rol bij Famostar.

Mijn naam is Jan Maalderink. In mijn 37 jarige loopbaan binnen Famostar heb ik verschillende functies gehad, van bedrijfsleider tot logistiek manager. Mijn rol binnen Famostar is op het moment projectleider voor de nieuwbouw en aanpassingen bestaande bouw.

Foto drone bouwplaats verbouwing famostar noodverlichting

Wat speelt er?

Wat is er gaande op het naastgelegen terrein?

Naast ons huidige pand wordt een nieuw magazijn gerealiseerd. Dit is kort geleden daadwerkelijk begonnen, maar is achter de schermen al lang bezig.

Waarom is het nodig om een nieuw magazijn te bouwen?

Niet als ons materiaal kunnen wij op het moment in ons bedrijfspand opslaan, waar wij ook de assemblage en verzending van goederen doen. Ons huidige tweede magazijn is gelegen op een andere locatie. Transport van goederen tussen deze magazijnen neemt veel tijd in beslag. Vanuit duurzaamheidsoogpunt, maar ook vanuit een visie op de toekomst is het een logische stap om deze opslag dichterbij te brengen.

Duurzaam bouwen

Je had het over een duurzaamheidsoogpunt. Welk belang heeft duurzaamheid in dit project?

Duurzaamheid heeft een groot belang. Ons huidige bedrijfspand is niet op het gas aangesloten. Uiteraard is dit voor het nieuwe pand niet anders. Daarbij biedt het platte dak van het nieuwbouwpand de mogelijkheid om zonnepanelen te leggen. Tijdens dit proces gaat tevens het huidige pand voorzien worden van zonnepanelen. Naar verwachting gaan deze zonnepanelen een groot deel van het pand voorzien van energie. Ook kan deze energie gebruikt worden om je auto op te laden bij een van onze nieuwe laadpalen.

Daarnaast hebben wij ook naar het gebouw zelf gekeken. Alle materialen zijn zorgvuldig uitgezocht, met aandacht voor de impact op het milieu. Denk hierbij aan isolatiemateriaal en verlichting. Uiteraard maken wij bij het verlichten van het pand gebruik van het slimme monitoringssysteem SmartScan. Hiermee kunnen we zorgen dat onze verlichting aanstaat als het nodig is, en gedimd wordt of uit staat als het niet nodig is.

Jan-Maalderink_2

“Vooral belangrijk; begin op tijd!”

Hoelang speelt dit al?

Voordat dit plan ontwikkeld is, hebben wij gekeken naar de behoefte voor de toekomst en de mogelijkheden om dit te kunnen realiseren. Begin 2019 kwamen wij er achter dat deze plannen binnen het huidige pand niet uitvoerbaar zouden zijn. Toen zijn wij verder gaan kijken. Uiteindelijk kwamen de eerste ontwerpen voor het huidige plan in 2020 op tafel. Ruim twee jaar later en een hoop administratieve handelingen verder is de bouw begonnen. Al met al speelt dit dus al meerdere jaren.

Heb jij nog een boodschap die je mee wilt geven voor iedereen die zo’n project aan gaat?

Belangrijk in dit soort zaken is een goede voorbereiding op alle vlakken: partnerkeuzes, vergunningen, nutsinstallaties, prijsafspraken, een goede aannemer, de juiste materialen. En vooral belangrijk; begin op tijd.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Medewerker Famostar algemeen
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met Famostar

Deel de blog:

Andere blogs

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting

Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting. Wat is het en hoe draagt het bij?
Dim-armaturen-3

Dim-armaturen in informele omgevingen

Onopvallende noodverlichting met Dim armaturen.
Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales