3 mei 2021

Flash Alert™ Technology is dé manier van ontruiming in nood

Famostar Flash Alert Technology zorgt ervoor dat een pictogram extra aandacht trekt in geval van spanningsuitval. Dit zorgt voor een veiligere en efficiëntere ontruiming van een gebouw.


Flitslicht trekt extra aandacht

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een flitsend licht meer en sneller aandacht trekt dan een licht wat gewoon brand. Op dit onderzoek heeft Famostar de ontwikkeling van de Flash Alert™ functie in haar armaturen gebaseerd. Het gaat erom dat de attentiewaarde van een licht dat met een zekere regelmaat in verschillende sterktes brandt een stuk hoger ligt dan een continu brandend licht. Door de verandering in lichtsterkte krijgt het brein een extra impuls en zal iemand sneller reageren.

Flash Alert Technology
Flash Alert noodverlichting

Flash Alert technology

Een flitsend licht wordt op verschillende manieren ingezet om aandacht te trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van grootlicht in uw auto om andere bestuurders te waarschuwen, een vuurtoren of de alarmlichten van een hulpdienst. Met Famostar Flash Alert™ is het dus mogelijk om mensen een extra signaal te geven bij het vluchten in een noodsituatie.

Nu in het volledige assortiment

De Flash Alert Technology is voor het eerst toegepast in het Famostar led-armatuur voor vluchtwegaanduiding en -verlichting: Go! maar is nu toegepast in al onze actuele families met vluchtwegaanduiding.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over Flash Alert?

In onze Kennisbank vind je meer informatie over dit onderwerp.

Deel de blog:

Andere blogs

Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.
Afvalstromen Famostar

Afvalstromen binnen Famostar

Afgelopen jaar hebben we stappen genomen om de afvalstromen binnen Famostar te verduurzamen.
Jonge hond vs oude rot

Jonge hond vs oude rot

“De jeugd voelt verder dan ervaring ziet.” Famostar werkt samen met studenten van de Erasmus University en TU Delft. Zo wordt ervaring uitgewisseld.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales