3 mei 2021

Flash Alert™ Technology is dé manier van ontruiming in nood

Famostar Flash Alert Technology zorgt ervoor dat een pictogram extra aandacht trekt in geval van spanningsuitval. Dit zorgt voor een veiligere en efficiëntere ontruiming van een gebouw.


Flitslicht trekt extra aandacht

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een flitsend licht meer en sneller aandacht trekt dan een licht wat gewoon brand. Op dit onderzoek heeft Famostar de ontwikkeling van de Flash Alert™ functie in haar armaturen gebaseerd. Het gaat erom dat de attentiewaarde van een licht dat met een zekere regelmaat in verschillende sterktes brandt een stuk hoger ligt dan een continu brandend licht. Door de verandering in lichtsterkte krijgt het brein een extra impuls en zal iemand sneller reageren.

Flash Alert Technology
Flash Alert noodverlichting

Flash Alert technology

Een flitsend licht wordt op verschillende manieren ingezet om aandacht te trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van grootlicht in uw auto om andere bestuurders te waarschuwen, een vuurtoren of de alarmlichten van een hulpdienst. Met Famostar Flash Alert™ is het dus mogelijk om mensen een extra signaal te geven bij het vluchten in een noodsituatie.

Nu in het volledige assortiment

De Flash Alert Technology is voor het eerst toegepast in het Famostar led-armatuur voor vluchtwegaanduiding en -verlichting: Go! maar is nu toegepast in al onze actuele families met vluchtwegaanduiding.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Meer weten over Flash Alert?

In onze Kennisbank vind je meer informatie over dit onderwerp.

Deel de blog:

Andere blogs

PLF77630-A4_2

2022 Wrapped

Het einde van het jaar nadert en dat is vaak een tijd van reflectie. Op televisie en online word je overspoeld met lijstjes en overzichten.
DSC00215

Jan Maalderink aan het woord

Projectleider Jan Maalderink vertelt over het nieuwbouwproject en wat hierbij komt kijken.
Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Binnen Famostar hebben we gekeken hoe we onze verpakkingen duurzamer kunnen maken. Bekijk hier hoe we dat aangepast hebben.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales