16 september 2019

8 jaar accugarantie geeft om meerdere redenen de doorslag

Met de lancering van onze revolutionaire 8 jaar accugarantie in nieuw geleverde armaturen zetten wij een nieuwe standaard in de markt. Want waarom vier jaar accugarantie als je dubbel zo lang kunt krijgen?

In 2005 al 10 jaar garantie op onze armaturen

In 2005 introduceerden wij 10 jaar garantie op onze armaturen inclusief led-lichtbron. De garantieperiode op de accu werd nog niet verlengd. Al snel kwamen er geluiden vanuit de markt met de wens om tevens de garantie, en dus ook de levensduur, van noodverlichtingsaccu’s te verlengen. De combinatie van verbeteringen aan accutechnieken en doorontwikkelingen van onze armaturen hebben het ons inmiddels mogelijk gemaakt een enorme stap voorwaarts te zetten. Hierdoor kunnen wij nu garanderen dat de accu’s van alle Famostar armaturen tenminste 8 jaar meegaan.

8 jaar accugarantie accutechnologie
Famostar accu

Een optimaal functionerende noodverlichtingsinstallatie

Bij Famostar zijn we altijd op zoek naar een manier om onze klanten tegemoet te komen in hun wensen wat betreft noodverlichting. Ook Frank Risseeuw, directeur productontwikkeling bij Famostar, zag deze wens bij installateurs: “Als R&D-manager ben ik constant op zoek naar hoe wij de kwaliteit van onze producten kunnen verbeteren. Accu’s zijn daar een wezenlijk onderdeel van. Zo zijn wij samen met de fabrikant van onze accu’s op zoek gegaan naar manieren om de levensduur te optimaliseren.” Na langdurig ontwikkelen en testen is ons dat nu gelukt. We hebben een accu ontwikkeld die 8 jaar minimaal mee gaat.

“Al direct bleek dat niet alleen de eindgebruiker, maar ook een groot deel van de installateurs positief tegenover onze introductie van 8 jaar accugarantie staat. Vooral het tekort aan ‘handjes’ speelt voor de installateurs een grote rol. Het verlagen van de vervangingsfrequentie geeft de al drukke installateur meer tijd,” vertelt Frank Risseeuw.

Kwaliteit voorop met 8 jaar accugarantie

Met de toepassing van kwalitatief optimale accu’s in onze armaturen hopen wij bij te dragen aan een nóg veiligere omgeving. Iets wat niet alleen bij de verantwoordelijken hoog in het vaandel staat, maar ook bij het overgrote merendeel van onze installateurs.

“Wij kiezen heel bewust voor A-kwaliteit van Famostar, mét 8 jaar garantie op de accu’s en 10 jaar garantie op de armaturen,” aldus Adri Stuijt van Dalo Service B.V. Dalo Service mag zichzelf al meer dan 20 jaar specialist noemen op het gebied van het installeren en onderhouden van noodverlichting. Naast het kiezen van een kwalitatief goed veiligheidsproduct, ziet Dalo Service ook dat hun klanten positief reageren op onze dubbele accugarantie-termijn: “Doordat wij in gesprek gaan met onze klanten en de voordelen van jullie A-kwaliteit in combinatie met 8 jaar accugarantie toelichten, kiest de klant vrijwel altijd voor Famostar armaturen.”

8 jaar accugarantie geeft de doorslag
8 jaar accugarantie Wooninc

Een uitkomst voor jou en je klant

Eerder dit jaar leverde Famostar haar eerste project op met de geoptimaliseerde noodverlichtingsarmaturen: een van de zorgpanden van woningcorporatie WoonInc. Bij dit project is gebleken dat de gegarandeerd lange levensduur van de accu een uitkomst biedt aan de eindklant. “De 8 jaar accugarantie biedt echt een uitkomst als het gaat om duurzaamheid, onderhoudsgemak en gereduceerde overlast voor de bewoners. En dat nog los van de kosten die we op het onderhoud besparen. We zien het echt als een toevoeging,” vertelt Jeroen Aarts, opzichter installaties bij WoonInc. Zeker de wat oudere bewoners kunnen het vervangen van de accu of het gehele armatuur als storend ervaren. Door de onderhoudsfrequentie aanzienlijk te verlagen heeft Famostar kunnen bijdragen aan het woonplezier van deze bewoners.

Ook Simon van Kempen van VKP Beveiligingstechniek merkt dat zijn klanten de voordelen van een langere garantietermijn van de accu zien: “Tijdens een controle van de noodverlichtingsarmaturen bij een scholengemeenschap bleken de armaturen in dermate slechte staat te zijn dat deze vervangen moesten worden. Tijdens het aanbestedingsproces hebben wij aangegeven dat de accu’s in de armaturen van Famostar ten minste 8 jaar mee gaan in plaats van vier jaar. In de berekening die we daaropvolgend gemaakt hebben bleek dit enorm te schelen in onderhoudskosten. Dit gaf voor de opdrachtgever de doorslag om ons de opdracht te gunnen. Mét armaturen van Famostar!”. Ook benieuwd naar de voordelen? Hier hebben we er 5 voor je op een rij gezet.

Naast een verlaagde onderhoudsfrequentie en minder onderhoudskosten over de gehele levensduur van de armatuur, is onze geoptimaliseerde noodverlichtingsinstallatie ook duurzaam.

8 jaar accugarantie van Famostar noodverlichting
Famostar bij Wooninc

Altijd blijven ontwikkelen

“Het succes van deze dubbele accugarantie heeft ons toch nog verrast. Het is positief ontvangen en wordt zeer gewaardeerd door zowel installateurs, zoals Dalo en VKP, als door eindgebruikers zoals WoonInc,” vertelt Frank Risseeuw. Hij vervolgt: “Uiteraard blijven wij continu werken aan nieuwe ontwikkelingen en hopen wij samen met onze partners te blijven bijdragen aan steeds veiligere ontruimingen. Met hoge kwaliteit armaturen, lange levensduur, lage kosten en een groot montagegemak willen we eerste keus zijn.”

Wij willen Dalo Service B.V. en VKP Beveilingstechniek bedanken voor het delen van hun ervaringen met onze 8 jaar accugarantie. Het volledige artikel over ons project in samenwerking met WoonInc. vindt u hier.

Wil je meer weten over onze 8 jaar accugarantie? Neem dan contact met ons op of bekijk de video van productmanager Marc waarin hij uitleg geeft hierover.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Benieuwd naar onze producten?

Bekijk hier het volledige assortiment.

Deel de blog:

Andere blogs

Pijl omhoog of pijl omlaag 3

Pijl omlaag of pijl omhoog?

Pijl omhoog of pijl omlaag? Hoe zit het met de oude en de nieuwe normen.
Afvalstromen Famostar

Afvalstromen binnen Famostar

Afgelopen jaar hebben we stappen genomen om de afvalstromen binnen Famostar te verduurzamen.
Jonge hond vs oude rot

Jonge hond vs oude rot

“De jeugd voelt verder dan ervaring ziet.” Famostar werkt samen met studenten van de Erasmus University en TU Delft. Zo wordt ervaring uitgewisseld.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales