TL armatuur ombouwen naar led

Waarom moet je een tl armatuur ombouwen naar led?

Het ombouwen van een tl-noodverlichtingsarmatuur voor routeaanduiding naar voor led-noodverlichting is vanaf 1 juli 2021 wettelijk verplicht en er kan dus handhavend tegen worden opgetreden. De maatregel is een onderdeel van het Energieakkoord voor duurzame groei, die dat in 2013 is ondertekend door ruim 40 organisaties in samenwerking met de overheid. De doelstelling van het Energieakkoord is om het aandeel hernieuwbare energie in 2023 op 16% te hebben en gemiddeld 1,5% per 12 maanden te besparen op het energieverbruik.

Energieakkoord

Het Energieakkoord is per 1 augustus 2019 opgegaan in het klimaatakkoord. Deze bestaat uit verschillende ‘erkende maatregelen’ die helpen bij de hierboven genoemde doelen. Voor de vluchtroutewegaanduiding heeft dit als gevolg dat een conventionele tl armatuur omgebouwd moet worden naar led. Dit mag op een ‘natuurlijk moment’ dus kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het jaarlijks vervangen van de tl-buizen.

eBook Energietransitie

Het eBook Energietransitie vertelt je meer over de gevolgen van de Energietransitie en waar het energieakkoord voor duurzame groei precies voor staat.

Led is duurzamer

Bij Famostar vind je het portfolio alleen in led, je bent bij ons dus aan het juiste adres als je een tl armatuur naar led wil ombouwen. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de armatuur en 8 jaar op de accu. De keuze is dus in meerdere opzichten duurzaam voor de klant. Led-noodverlichting heeft erg veel voordelen vergeleken met tl.

Een paar voordelen voor je op een rijtje:

  • De lichtbron hoeft niet elke 12 maanden vervangen te worden. Wanneer de het tl armatuur is omgebouwd naar led gaan de lichtbronnen gegarandeerd 10 jaar mee. Dit scheelt veel uitgaven in het onderhoud.
  • Doordat onze led armaturen kwalitatief hoogwaardig zijn heb je de mogelijkheid om 75% tot zelfs 90% op de energiekosten te besparen, zo zijn de uitgaven over de gehele levensduur een stuk lager.
  • De accu van een led armatuur is duurzamer, dit komt doordat er een lagere warmteontwikkeling is. Door de veel lagere warmteontwikkeling Hierdoor kan er een accutechnologie worden toegepast die minder belastend voor het milieu is, de NiMH, die goedkoper is en bovendien een langere levensduur heeft. Wil je meer weten over verduurzaming in accutechnologie voor noodverlichting? Download hier de whitepaper.

Vervanging bij renovatieprojecten

Het is makkelijker om te kiezen bij nieuwbouw voor de keuze tl buis naar led verlichting dan bij renovatieprojecten. Bij de renovatieprojecten zijn er vaak geen nieuwe plafondtegels en of kan er een kleurverschil in tussen de oude en nieuwe plafondpanelenplaten zitten. De nieuwe led-armaturen zijn veel compacter, de opening die een oude tl-armatuur achterlaat is daarom vaak te groot.

Bekijk het volledige assortiment

Benieuwd naar ons productassortiment?

Noodverlichting 8 jaar garantie

8 jaar accugarantie

Benieuwd waarom we 8 jaar garantie geven op onze accu’s?
Lees verder

Noodverlichting 10 jaar armatuurgarantie

10 jaar armatuurgarantie

Onze producten worden uitgebreid getest om te voldoen aan de hoogste eisen.
Lees verder

Noodverlichtingsarmaturen

D-Sign SPS-1 - Famostar

D-Sign SPS-1

393806
Plafond opbouw, Wand opbouw
SmartScan
CELO CS VA-1 S Cinema - Famostar

CELO CS VA-1 S Cinema

392230
Plafond opbouw
Automatisch Test Systeem
Go! PPS-1 Cinema - Famostar

Go! PPS-1 Cinema

393369
Plafond opbouw
SmartScan

Universele renovatieset

Famostar heeft dé manier met de universele renovatiesets met universele renovatiesets dé manier om elk gangbaar ingebouwd tl-armatuur makkelijk te verwijderen vervangen voor een led variant. De bestaande opening van de plafondtegel kan door middel van de renovatieplaat. Het kleine gat in de renovatieplaat wordt vervolgens gebruikt voor montage van de nieuwe led-armatuur. eenvoudig worden voorzien van led-verlichting. Door de afdekplaat kan de opening van de oude tl-verlichting goed afgedekt worden. Zo kan dit waar nodig op elke plek vervangen worden. Omdat de afmetingen van oude tl-armaturen allemaal gebaseerd waren op de buisjes verschilden ze niet veel van elkaar. Dus onze renovatieplaten werken zelfs als er een ander merk is geïnstalleerd en kan de armatuur in gebruik worden genomen.
Hoeveel bespaar ik met tl naar led?

Vaak wordt er als argument gebruikt dat er voor het vervangen van de tl-noodverlichting geen budget beschikbaar is. Het aanschaffen van onze led-armaturen is vaak binnen vijf jaar alweer terugverdiend, hierbij zijn de aanschafkosten en de installatie meegerekend! Dit komt doordat de energiekosten erg laag zijn bij led-armaturen, de lichtbron hoeft niet meer jaarlijks vervangen te worden en de lange (gegarandeerde) levensduur van onze accu, die maar liefst 8 jaar meegaat. Ons hele assortiment is voorzien van 10 jaar garantie op de armatuur, dus op deze manier ben je verzekerd van een betrouwbare, maar bovendien goed werkende noodverlichtingsinstallatie.

TCO-Tool

Nog steeds niet overtuigd? Vraag dan de TCO (Total Cost of Ownership) tool aan. Je vult hier de gegevens van je specifieke situatie in. Denk hierbij aan het aantal armaturen en de energiekosten. De TCO tool berekent vervolgens automatisch hoeveel je bespaart bij de overstap van tl-buizen naar led-armaturen lampen van Famostar.

Medewerker Famostar sales
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact op met de binnendienst

Noodverlichtingsplan aanvragen

Hulp nodig bij het maken van je noodverlichtingsplan?

Productpresentatie D-Sign armatuur

Webinars

Wij delen graag kennis over noodverlichting in de vorm van gratis webinars. Zo willen we onze kennis op een toegankelijke manier overbrengen. Deze webinars kun je ook on-demand terugkijken.

Noodverlichting Lorentz Lyceum

Famostar zorgt voor de noodverlichting bij Lorentz Lyceum in Arnhem

Sinds augustus 2020 is het nieuwe Lorentz Lyceum in Arnhem in gebruik genomen. Het is een prachtig gebouw geworden in de Arnhemse wijk Elderveld. Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school voor havo, vwo en gymnasium en onderdeel van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Alle noodverlichting die geïnstalleerd is in het nieuwe gebouw van het Lorentz Lyceum, is geproduceerd en geleverd door Famostar. Voor dit project hebben wij ook het noodverlichtingsplan gemaakt.

Wij staan voor je klaar

Onze klantenteams zijn verdeeld over vier rayons en worden ondersteund door de gehele organisatie. Zo heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt. Heb je een vraag? Neem contact op.

Famostar medewerkers sales